Ραντεβού Σαμαρά με την «κυρία Κλούνεϊ» για τα μάρμαρα του Παρθενώνα

Ραντεβού Σαμαρά με την «κυρία Κλούνεϊ» για τα μάρμαρα του Παρθενώνα

Η δικηγόρος Άμαλ Αλαμουντίν Κλούνεϊ θα ταξιδέψει στην Αθήνα για να προσφέρει νομικές συμβουλές στην ελληνική κυβέρνηση.

H δικηγόρος που ειδικεύεται σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων Άμαλ Αλαμουντίν Κλούνεϊ, λίγες ημέρες μετά τον γάμο της με το διάσημο Αμερικανό ηθοποιό Τζορτζ Κλούνεϊ, θα ταξιδέψει στην Αθήνα για να προσφέρει νομικές συμβουλές στην ελληνική κυβέρνηση στον αγώνα που δίνει για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα από τη Βρετανία.

Η λιβανικής καταγωγής Αλαμουντίν –που προ ημερών παντρεύτηκε τον Κλούνεϊ σε μια τελετή στην οποία παρευρέθηκαν διάφοροι αστέρες της τέχνης στη Βενετία– θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Αντώνη Σαμαρά και τον υπουργό Πολιτισμού Κωνσταντίνο Τασούλα μαζί με τον εργοδότη της, τον νομικό Τζέφρι Ρόμπερτσον, ανακοίνωσε σήμερα το δικηγορικό γραφείο Doughty Street Chambers.

«Για πρώτη φορά ζητήθηκε από τον Ρόμπερτσον και την Κλούνεϊ να παράσχουν νομικές συμβουλές στην ελληνική κυβέρνηση για αυτό το θέμα το 2011. Θα πραγματοποιήσουν μια σειρά συναντήσεων με αξιωματούχους της κυβέρνησης κατά τη διάρκεια της παραμονής τους» προσέθεσε το γραφείο σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε.

Οι δύο δικηγόροι θα βρίσκονται στην Αθήνα από την 13η Οκτωβρίου έως την 16η Οκτωβρίου.

Τον περασμένο Μάρτιο, ο Τζορτζ Κλούνεϊ είχε και ο ίδιος εκφράσει την υποστήριξή του για την επιστροφή των Μαρμάρων στην Ελλάδα καθώς προωθούσε την ταινία του «Μνημείων Άνδρες» (The Monuments Men).