Ρεκόρ πωλήσεων της Nissan στην Ευρώπη με «ναυαρχίδα» το Qashqai

Ρεκόρ πωλήσεων της Nissan στην Ευρώπη με «ναυαρχίδα» το Qashqai
epa04020630 Models pose with the new Nissan Qashqai on the first press day at the Brussels Motor Show in Brussels, Belgium, 14 January 2014. The Motor show will run from 16 to 26 January. EPA/JULIEN WARNAND

Στο 3,7% το μερίδιο αγοράς της αυτοκινητοβιομηχανίας στην Ευρώπη.

Ρεκόρ πωλήσεων για τη Nissan στην Ευρώπη, με το τρίτο εκατομμυριοστό Qashqai να εξέρχεται από την γραμμή παραγωγής στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Το ρεκόρ αυτό του εργοστασίου του Sunderland της Nissan, ήρθε ως επιστέγασμα των κορυφαίων πωλήσεων που έχει καταγράψει ποτέ σε ετήσια βάση η μάρκα στη Γηραιά Ήπειρο, με 762.574 οχήματα (συνολικά) σε μοντέλα Datsun και Nissan. Αυτό το αποτέλεσμα των πωλήσεων «μεταφράζεται» σε αύξηση 3,8% από το 2016.

Το μοντέλο την τελευταία δεκαετία διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στα αποτελέσματα των πωλήσεων για τη Nissan. Το εργοστάσιο του Sunderland κατασκεύασε 346.856 αυτοκίνητα του δημοφιλούς crossover, εκ των οποίων τα 265.520 πωλήθηκαν στην Ευρώπη. Οι εξαιρετικές πωλήσεις του συνετέλεσαν στο να αποκτήσει η Nissan μερίδιο αγοράς 3,7% στην Ευρώπη, με την Ισπανία (9,4% αύξηση πωλήσεων), τη Γαλλία (3% αύξηση πωλήσεων) και τη Ρωσία (αύξηση πωλήσεων 12,4%) να αντιπροσωπεύουν τις πιο ισχυρές αγορές.