Ρεκόρ συμμετοχής: 62 ελληνικές εταιρείες στις διεθνείς εκθέσεις μόδας Milano Fashion and Jewels και Micam

Ρεκόρ συμμετοχής: 62 ελληνικές εταιρείες στις διεθνείς εκθέσεις μόδας Milano Fashion and Jewels και Micam
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ήταν η πρώτη φορά που οι δύο μεγάλες εμπορικές εκθέσεις ευθυγραμμίστηκαν χρονικά με στόχο τη διεύρυνση των επιχειρηματικών προοπτικών και την ενίσχυση των ευκαιριών για δικτύωση.

Εξήντα δύο εταιρείες από τους κλάδους της μόδας και των κοσμημάτων συμμετείχαν στην εθνική αποστολή που διοργάνωσε η Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου (Enterprise Greece) στις διεθνείς εκθέσεις MILANO FASHION AND JEWELS και MICAM, οι οποίες διεξήχθησαν από 18 έως 21 Φεβρουαρίου 2024, στην Fiera Milano Rho.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, ήταν η πρώτη φορά που οι δύο μεγάλες εμπορικές εκθέσεις –οι οποίες διεξάγονται δύο φορές τον χρόνο, τον Φεβρουάριο και τον Σεπτέμβριο, για να παρουσιάσουν τις συλλογές για φθινόπωρο/χειμώνα και για άνοιξη/καλοκαίρι- ευθυγραμμίστηκαν χρονικά με στόχο τη διεύρυνση των επιχειρηματικών προοπτικών και την ενίσχυση των ευκαιριών για δικτύωση.

Πιο συγκεκριμένα, στην MILANO FASHION & JEWELS, η οποία αποτελεί σημείο συνάντησης για σχεδιαστές, εμπόρους λιανικής και επαγγελματίες της βιομηχανίας της μόδας και του κοσμήματος, συμμετείχαν 660 μάρκες, με το 38% αυτών να προέρχεται από το εξωτερικό. Η συμμετοχή με 49 ελληνικές επιχειρήσεις μόδας κατέταξε την Ελλάδα μεταξύ των χωρών με την μεγαλύτερη εθνική παρουσία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο πλαίσιο της έκθεσης και σε συνέχεια του περσινού επιτυχημένου catwalk που διοργάνωσε η Enterprise Greece, φέτος πραγματοποιήθηκαν δύο επιδείξεις μόδας, την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου και την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2024, στις οποίες παρουσιάστηκαν οι δημιουργίες των Ελλήνων σχεδιαστών.

Στην MICAM MILANO, η οποία αποτελεί σημείο συνάντησης παραγωγών και εμπόρων του κλάδους της υπόδησης, συμμετείχαν 13 ελληνικές επιχειρήσεις σε σύνολο 923 εταιρειών-εκθετών.

«Η επιτυχημένη παρουσία της χώρας μας στην Milano Fashion and Jewels και στην Micam 2024, επιβεβαίωσε ότι η ελληνική μόδα, έχοντας πλέον αποκτήσει αναγνωρισιμότητα, μπορεί να αυξήσει τις εξαγωγές της τόσο προς την Ευρώπη όσο και προς Τρίτες Χώρες. Για το λόγο αυτό, η Enterprise Greece θα συνεχίσει να υποστηρίζει την ελληνική συμμετοχή και στις επόμενες διοργανώσεις που θα πραγματοποιηθούν τον Σεπτέμβριο του 2024» καταλήγει η ανακοίνωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: