Reuters: Πιο κοντά από ποτέ το Grexit

Reuters: Πιο κοντά από ποτέ το Grexit

To πιο κρίσιμο Eurogroup αυτό της Πέμπτης – SPD: Πρέπει να σκεφτούμε σοβαρά για Grexit.

Δραματικές είναι οι εξελίξεις μετά το νέο «ναυάγιο» στις διαπραγματεύσεις των Βρυξελλών.

Σύμφωνα με τηλεγράφημα του Reuters «το eurogroup της ερχόμενης Πέμπτης θα αποφασίσει για την χρεωκοπία της Ελλάδας» και αναφέρει, μεταξύ άλλων, πως «ένα Grexit είναι πιο κοντά από κάθε άλλη φορά»

Από την πλευρά του, ο αρθρογράφος των Financial Times, Πίτερ Σπίγκελ, μετέδωσε από τις Βρυξέλλες ότι η σύντομη συνάντηση (κράτησε μόλις 40-45 λεπτά) είναι «κακό σημάδι» και επικαλέστηκε συνομιλία του με τον υπουργό Επικρατείας, Νίκο Παππά, αμέσως μετά τη διακοπή των συνομιλιών.

«Θα δούμε», λέει ο Σπίγκελ, ήταν η απάντηση του κ. Παππά, όταν τον ρώτησε εάν η σύντομη συνάντηση είναι «κακό σημάδι». «Κι έπειτα χαμογέλασε» περιγράφει ο αρθρογράφος των FT.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το Mega, o γραμματέας του SPD, του συγκυβερνώντος κόμματος της Μέρκελ στη Γερμανία, δήλωσε ότι « την πιθανότητα Grexit πρέπει να την σκεφτούμε σοβαρά».

Νωρίτερα ο ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ δήλωσε στην εφημερίδα Bild:

“Θέλουμε να βοηθήσουμε την Ελλάδα και επίσης να τους κρατήσουμε μέσα στο ευρώ. Όμως εξαντλείται όχι μόνον ο χρόνος, αλλά και η υπομονή σε όλη την Ευρώπη. Παντού στην Ευρώπη, αυξάνεται το αίσθημα ότι φθάνει πια”.

“Η σκιά μιας εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη διαγράφεται ολοένα και σαφέστερα”, δήλωσε ακόμη.

“Οι επανειλημμένες φαινομενικά τελευταίες απόπειρες για να επιτευχθεί μια συμφωνία αρχίζουν να κάνουν την όλη διαδικασία να μοιάζει γελοία. Ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι αισθάνονται ότι η ελληνική κυβέρνηση υπεκφεύγει”, πρόσθεσε.