Ρεβέκκα Πιτσίκα: Τεχνολογία και πανδημία μεταβάλουν διαρκώς τα επιχειρηματικά μοντέλα

Ρεβέκκα Πιτσίκα: Τεχνολογία και πανδημία μεταβάλουν διαρκώς τα επιχειρηματικά μοντέλα

Η Ρεβέκκα Πιτσίκα, CEO της People for Business, συμμετείχε στην 85η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ 2021), λαμβάνοντας μέρος στη συζήτηση “Ψηφιακές Δεξιότητες για τους Ανέργους Πολίτες”. Μαζί με τους συνομιλητές, Σπύρο Πρωτοψάλτη, Διοικητή του ΟΑΕΔ και Μαρία Φουντά, Γενική Διευθύντρια Marketing της Google για ΝΑ Ευρώπη αναφέρθηκαν στις μεγάλες αλλαγές που έχει επιφέρει η εκρηκτική εξέλιξη των τεχνολογιών στο περιεχόμενο και την οργάνωση της εργασίας, στα καινούργια επαγγέλματα που έχουν δημιουργηθεί και στις νέες προκλήσεις, που καλούνται να αντιμετωπίσουν άνεργοι και εργαζόμενοι ως προς τον τρόπο με τον οποίο θα αποκτήσουν τις δεξιότητες που απαιτούνται για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις νέες αυτές συνθήκες.

“Δεν μπορούμε να αντιληφθούμε πλέον το νέο εργασιακό περιβάλλον χωρίς επένδυση σε ψηφιακές δεξιότητες. Σε μια περίοδο, όπου η τεχνολογία και η πανδημία μεταβάλουν διαρκώς τα επιχειρηματικά μοντέλα και τον τρόπο εργασίας, το ανθρώπινο δυναμικό απαιτείται να εξοικειωθεί με τις νέες τεχνολογίες. Με την παροχή κινήτρων και ευκαιριών, η αναβάθμιση των δεξιοτήτων τόσο των ανέργων, όσο και των εργαζομένων, πρέπει να γίνει προτεραιότητα. Με τον τρόπο αυτό, θα επιτευχθεί το ταχύτερο δυνατόν ο ψηφιακός μετασχηματισμός της κοινωνίας και της οικονομίας της χώρας”, επεσήμανε χαρακτηριστικά, η Ρεβέκκα Πιτσίκα.

Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου, στις 17:00-18:00 και τον συντονισμό έκανε η Άννα Τσικούρα, Σύμβουλος Ανθρώπινου Δυναμικού στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.