ROSA© Knee System: Η νέα τεχνολογία στη Ρομποτική

ROSA© Knee System: Η νέα τεχνολογία στη Ρομποτική
Το μέλλον της Ρομποτικής Χειρουργικής γόνατος στα χέρια των πιστοποιημένων στην τεχνική γιατρών του Mediterraneo.

Πρόκειται για το πιο εξελιγμένο ρομπότ που έχει κατασκευαστεί για τη διενέργεια επεμβάσεων ολικής αρθροπλαστικής και βρίσκεται ήδη στα χέρια των πιστοποιημένων στην τεχνική γιατρών του Mediterraneo Hospital. Το ROSA© (Robotic Surgical Assistant) «συνεργάζεται» με τον χειρουργό, καθοδηγείται από αυτόν και προσαρμόζεται στην τεχνική του, επιτρέποντας ανά πάσα στιγμή την ανθρώπινη πρωτοβουλία όπου αυτό καταστεί αναγκαίο κατά τη διάρκεια της επέμβασης. Το ρομπότ βοηθά τον χειρουργό σε όλα τα στάδια για την επίτευξη ενός άριστου αποτελέσματος:

  • ΠΡΟΕΓΧΕΙΡΗΤΙΚΑ, η ακριβής μέτρηση των δεδομένων και ο υψηλής ευκρίνειας απεικονιστικός έλεγχος επιτρέπουν στο χειρουργό να σχεδιάσει στο χιλιοστό κάθε βήμα της επέμβασης, να επιλέξει την κατάλληλη χειρουργική μέθοδο και τα υλικά ανάλογα με τις ανατομικές ιδιαιτερότητες του ασθενή και να προβλέψει ειδικές δυσκολίες που ενδέχεται να προκύψουν.
  • KATA TH ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ, ο ρομποτικός βραχίονας κινείται με ακρίβεια χιλιοστού ακολουθώντας το χέρι του χειρουργού και δείχνοντας την ακριβή θέση των χειρουργικών χειρισμών, με σκοπό τη διενέργεια της επέμβασης σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό για άριστα αποτελέσματα. Το μεγάλο πλεονέκτημα που προσφέρει το συγκεκριμένο ρομποτικό σύστημα είναι ότι αξιολογεί την κατάσταση των μαλακών ιστών και των συνδέσμων για την τοποθέτηση του εμφυτεύματος  χωρίς τον τραυματισμό της γύρω περιοχής. Η προσοχή στους μαλακούς ιστούς και τους συνδέσμους είναι το  πιο σημαντικό για ένα γόνατο που θα είναι λειτουργικά σταθερό ώστε να μπορέσει να σας υποστηρίξει κανονικά στις δραστηριότητές σας.
  • ΑΚΡΙΒΩΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΜΦΥΤΕΥΣΗ ΤΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟΥ, το ρομπότ ελέγχει ότι η επέμβαση έγινε βάσει αρχικού σχεδιασμού, ότι τα υλικά τοποθετήθηκαν σωστά, ότι ο άξονας του ποδιού είναι ο επιθυμητός και ότι η κίνηση είναι πλήρης και άριστη.

Τα πλεονεκτήματα του ROSA© Knee System είναι:

  1. Η λεπτομερής προετοιμασία της επέμβασης στον ηλεκτρονικό υπολογιστή, με χρήση εξατομικευμένων δεδομένων για τον κάθε ασθενή
  2. Η αξιολόγηση σε πραγματικό χρόνο του εύρους κίνησης του ποδιού
  3. Είναι ελάχιστα επεμβατική μέθοδος.
  4. Ελαχιστοποεί την πιθανότητας διεγχειρητικών και μετεγχειρητικών επιπλοκών.
  5. Μειώνει τον χρόνο παραμονής στο νοσοκομείο.
  6. Μειώνει τον μετεχγειρητικό πόνο και έχει ταχύτερη ανάρρωση
  7. Παρέχει στον γιατρό τη δυνατότητα πραγματοποίησης δύσκολων χειρουργικών χειρισμών με μεγάλη ακρίβεια
??????????
??????????