Ρωσία: Αν ζητηθεί οικονομική στήριξη από την Ελλάδα θα το εξετάσουμε

Ρωσία: Αν ζητηθεί οικονομική στήριξη από την Ελλάδα θα το εξετάσουμε
Photo:

Ανοιχτό το ενδεχόμενο στήριξης της Ελλάδας αφήνει η ρωσική κυβέρνηση.

Έτοιμη να εξετάσει βοήθεια προς την Ελλάδα εμφανίζεται η Ρωσία όπως δήλωσε σήμερα ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Αρκάντι Ντβορκόβιτς.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων TASS, ο Ντβορκόβιτς δήλωσε: «Θα στηρίξουμε όποια λύση για τη ρύθμιση της ελληνικής κρίσης χρέους προταθεί από την Ελλάδα και τους ευρωπαίους εταίρους μας».

«Το σημαντικότερο για μας είναι τα επενδυτικά projects και το εμπόριο με την Ελλάδα. Αν απαιτηθεί οικονομική στήριξη, θα το εξετάσουμε», συμπλήρωσε.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα σήμερα, όπως μετέδωσε το Reuters, Μόσχα και Αθήνα προχώρησαν στην υπογραφή μνημόνιου (memorandum) για την κατασκευή αγωγού φυσικού αερίου στην Ελλάδα.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Πάντως ο ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου στην ερώτηση αν η Ρωσία προτίθεται να προσφέρει οικονομική βοήθεια στην Ελλάδα, παρότρυνε τους δημοσιογράφους να περιμένουν το αποτέλεσμα των συνομιλιών μεταξύ του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν αργότερα σήμερα.

«Για να αντιμετωπίσουμε το θέμα αυτό, χρειαζόμαστε πρώτα να ακούσουμε μια κάποιου είδους πρόταση, μια κάποιου είδους πρωτοβουλία από τους Έλληνες εταίρους μας. Ας περιμένουμε πρώτα τις συνομιλίες (…) και τότε θα σας ενημερώσουμε», σημείωσε ο Ντμίτρι Πεσκόφ.