Ρωσία: Οι ουκρανικές επιθέσεις στα σύνορα «κράτησαν» αμετάβλητα τα επιτόκια

Ρωσία: Οι ουκρανικές επιθέσεις στα σύνορα «κράτησαν» αμετάβλητα τα επιτόκια
An illustration photo taken on May 26, 2022, shows Russian ruble coins in Moscow. (Photo by Kirill KUDRYAVTSEV / AFP) Photo: AFP
Για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση, οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής άφησαν το βασικό τους επιτόκιο στο 16%.

Η ρωσική κεντρική τράπεζα της Ρωσίας διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκια την Παρασκευή, εν μέσω των αυξανόμενων πληθωριστικών κινδύνων που σχετίζονται και με τις επιθέσεις σε περιοχές που συνορεύουν με την Ουκρανία.

Για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση, οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής άφησαν το βασικό τους επιτόκιο στο 16%, σε ευθυγράμμιση με τις προβλέψεις των οικονομολόγων που συμμετείχαν στην έρευνα του Bloomberg.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επίσης, όπως είχε κάνει και τον περασμένο μήνα, η Τράπεζα της Ρωσίας δεν έδωσε κανένα σήμα σχετικά με την πιθανή κατεύθυνση της επόμενης κίνησής της.

«Μεσοπρόθεσμα, οι πληθωριστικοί κίνδυνοι παραμένουν ανοδικοί», αναφέρεται στη δήλωση που συνοδεύει την απόφαση. «Η επιστροφή του πληθωρισμού στο στόχο του 4% το 2024 και η περαιτέρω σταθεροποίησή του σε αυτά τα επίπεδα προϋποθέτουν διατήρηση των περιοριστικών νομισματικών συνθηκών για μεγάλο χρονικό διάστημα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: