Σάλλας: Τα «κόκκινα» δάνεια αντιμετωπίζονται με υπευθυνότητα

Σάλλας: Τα «κόκκινα» δάνεια αντιμετωπίζονται με υπευθυνότητα

Δηλώσεις του προέδρου της τράπεζας Πειραιώς για το μέλλον των δανειοληπτών.

Τη διαβεβαίωση ότι το θέμα των «κόκκινων» δανείων αντιμετωπίζεται με υπευθυνότητα από τις τράπεζες, έδωσε απόψε, από τη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς, Μιχάλης Σάλλας, με την ευκαιρία επίσκεψής του στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή της Θεσσαλονίκης.

Όπως πρόσθεσε, η στρατηγική που πρέπει να ακολουθηθεί για την επίλυση του προβλήματος των κόκκινων δανείων πρέπει να είναι τέτοια ώστε, να μην ανακοπεί η πορεία ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας.

«Εξετάζουμε μία-μία τις επιχειρήσεις για εξυγίανση και αναδιάρθρωση, με απόλυτη προτεραιότητα σε εκείνες που λειτουργούν, απασχολούν πολλούς εργαζόμενους και έχουν σημαντικό ρόλο στην οικονομική δραστηριότητα», τόνισε ο κ. Σάλλας.

Συμπλήρωσε δε, πως οι τράπεζες έχουν οργανώσει εσωτερικούς μηχανισμούς και διαδικασίες, οπότε είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα σε διαχειριστικό και επιχειρηματικό επίπεδο.

Σχετικά με το ζήτημα των κόκκινων στεγαστικών δανείων, ο κ. Σάλλας είπε πως το πρόβλημα θα αντιμετωπιστεί με ήπιο τρόπο, χωρίς να προκληθούν κοινωνικές εκρήξεις.

Διαβάστε ακόμη:

Στουρνάρας: Προτεραιότητα τα «κόκκινα δάνεια» στην ΤτΕ

Στη δημοσιότητα η απόφαση της ΤτΕ για τα «κόκκινα» δάνεια

Τι προβλέπει ο Κώδικας Δεοντολογίας για τα κόκκινα δάνεια