Σαλβίνι: «Η κυβέρνηση δεν διατρέχει κανέναν απολύτως κίνδυνο»

Σαλβίνι: «Η κυβέρνηση δεν διατρέχει κανέναν απολύτως κίνδυνο»

Αυτό δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης λίγο πριν την ψήφο εμπιστοσύνης από τη Γερουσία και τα μέτρα για τη μετανάστευση και την ασφάλεια.

Δεν υπάρχει κίνδυνος να πέσει η ιταλική κυβέρνηση, σημείωσε ο αντιπρόεδρος της χώρας Ματτέο Σαλβίνι, ενόψει της σημερινής ψήφου εμπιστοσύνης στη Γερουσία, όσον αφορά επίμαχο διάταγμα για την ασφάλεια και τη μετανάστευση. «Η κυβέρνηση δεν διατρέχει κανέναν απολύτως κίνδυνο», τόνισε ο επικεφαλής της Λέγκας, σύμφωνα με το Reuters.

Η ιταλική κυβέρνηση αναμένεται να εξασφαλίσει την ψήφο εμπιστοσύνης της Γερουσίας, η οποία έχει συνδεθεί με την έγκριση των μέτρων για την ασφάλεια. Στην συνέχεια θα πρέπει να δοθεί «πράσινο φως» και από την βουλή της Ρώμης.

Πρόκειται για μέτρα που αποτελούν, κυρίως, μέρος του προεκλογικού προγράμματος της Λέγκα, και τα οποία συμπεριλαμβάνουν την ενίσχυση του δικαιώματος στην αυτοάμυνα, την δυνατότητα πώλησης περιουσιακών στοιχείων που έχουν κατασχεθεί στην μαφία, αλλά και την ακύρωση της παροχής πολιτικού ασύλου, σε περίπτωση που διαπράττονται σοβαρά αδικήματα.