Σαμαράς: Όλοι οι βουλευτές να αναλάβουν την ευθύνη

Σαμαράς: Όλοι οι βουλευτές να αναλάβουν την ευθύνη

Ο ΣΥΡΙΖΑ επαναφέρει στο στόμα των αγορών το «GREXIT», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Στην ΚΟ της ΝΔ μιλάει αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος και κάλεσε να «αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του».

«Όχι μόνο οι δικοί μας βουλευτές, αλλά όλοι οι βουλευτές του Κοινοβούλιου. Αυτή η πατρίδα ανήκει σε όλους τους Έλληνες και οι βουλευτές θα πρέπει να πάρουν την ευθύνη αν θέλουν να προχωρήσει μπροστά η χώρα ή να κατρακυλήσει προς τα πίσω. Καλούνται να αποφασίσουν αν θα εκλέξουμε Πρόεδρο της Δημοκρατίας ή αν θα πάμε σε πρόωρες εκλογές», ανέφερε ο Αντώνης Σαμαράς.

Αυτά που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ προκαλούν φόβο παντού. Επαναφέρει στο στόμα των αγορών το «GREXIT», ανέφερε και επανέλαβε ότι η Ελλάδα, μπορεί να προχωρήσει με τεράστια άλματα, εκτός μνημονίων.

«Καταφέραμε να βγάλουμε την χώρα από τη μεγαλύτερη κρίση και κάποιοι τώρα απειλούν να τη φέρουν πίσω. Πολιτική ευθύνη έχει ολόκληρο το κοινοβούλιο. Κάποιοι αμφισβήτησαν τα πρωτογενή πλεονάσματα, ότι θα βγούμε από τις αγορές, ότι μπορούμε να βγούμε από το μνημόνιο και έπεσαν έξω σε όλα. Τώρα κάνουν κάτι χειρότερο, προσπαθούν ανοικτά να ματαιώσουν την επιτυχία της χώρας. Δεν θα τους περάσει».

Ο πρωθυπουργός είπε ότι η κυβέρνηση έχει την επιτυχία της που την αποδέχθηκε και η Ευρώπη με την τελευταία απόφαση του Eurogroup.  «H Ευρώπη πήρε την απόφαση να μας στηρίξει με την πιστωτική γραμμή που θα μας επιτρέψει να δανειζόμαστε. Πρέπει να λήξει η τελευταία αξιολόγηση. Είμαστε κοντά και χωρίς να πάρουμε επώδυνα μέτρα που δεν τα χρειαζόμαστε και θα επιβάρυναν τα πρώτα βήματα της ανάπτυξης» ανέφερε ο πρωθυπουργός και επισήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επικαλείται συνεχώς τις δημοσκοπήσεις αλλά ξεχνά τη βασικότερη μέτρηση ότι ο λαός δεν θέλει εκλογές δεν θέλει να ανακοπεί η πορεία της χώρας, δεν θέλει να γυρίσουμε πίσω. Αυτή η στάση του κόσμου δείχνει ότι καταλαβαίνει και θα τιμωρήσει όποιους σύρουν τη χώρα σε εκλογές. Παρατεταμένη εκλογική περίοδος σημαίνει παράλυση για τη χώρα», είπε.

Συνεχίζοντας την επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε: «Μας είπε ο ΣΥΡΙΖΑ ότι έχει εναλλακτική πολιτική. Τελικά κατέθεσαν ένα πρόγραμμα που το αμφισβήτησαν οι δικοί τους άνθρωποι και είπα ότι προτείνουν για τη χώρα δάκρυα και αίμα. Πήγαν πριν από λίγες ημέρες στο Λονδίνο. Δεν το άφηναν καλύτερα, μόλις έμαθαν οι ξένοι επενδυτές ποιες είναι οι προθέσεις τους έφριξαν. Όλα αυτά όταν διατυμπάνιζαν ότι δεν θα ψηφίσουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας εκβιάζοντας και τους άλλους βουλευτές. Αυτό δημιούργησε πολιτική αστάθεια και ζημίωσε τη χώρα και την έξοδό της από το μνημόνιο. Το νέφος που είχε δημιουργηθεί οδήγησε κάποιους από τους δανειστές να ζητούν πράγματα που δεν μπορούσαν να γίνουν. Γι αυτό πήραμε την απόφαση να φέρουμε την προεδρική εκλογή ενάμισι μήνα νωρίτερα. Οι πάντες γνωρίζουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει γραμμή ρήξης με την Ευρώπη που θα οδηγήσει σε κρίση την Ελλάδα που μπορεί να μεταδοθεί και στην Ευρώπη. Ο ΣΥΡΙΖΑ ξαναφέρνει στο στόμα των ξένων τη λέξη Grexit» επισήμανε ο κ. Σαμαράς.

Κλείνοντας, ο πρωθυπουργός ανέφερε: «Η αλήθεια και η ευθύνη είναι το όπλο μας. Τώρα ήλθε η ώρα της ευθύνης για όλους. Κανείς δεν θα κατηγορήσει τη Βουλή γιατί θα εκλέξει Πρόεδρο, αυτή είναι η ευθύνη της. Αν, όμως, δεν εκλεγεί όλοι θα την κατηγορήσουν για την περιπέτεια που θα μπει η χώρα. Τις επόμενες ημέρες θα κριθούμε όλοι, από εξελίξεις που θα φανούν μετά από μερικές εβδομάδες. Όλοι θα ξέρουμε για τον καθένα τι έκανε στις 29 Δεκεμβρίου. Κανείς δεν θα μπορεί να κρυφτεί από τους συμπολίτες του και από τη συνείδησή του. Ο λαός μάς παρακολουθεί, ξέρει τι γίνεται και στο τέλος θα επικρατήσει το σωστό για τη χώρα. Αλήθεια, ευθύνη, συνείδηση είναι τα όπλα μας και με αυτά θα κάνουμε το χρέος μας. Ο λαός είναι μαζί μας».