Σαμαράς: Θα σας πάω μέχρι τέλους να σας καθίσω στο σκαμνί

Σαμαράς: Θα σας πάω μέχρι τέλους να σας καθίσω στο σκαμνί

Ο πρώην πρωθυπουργός μίλησε στην Ολομέλεια για το πόρισμα της υπόθεσης Novartis και κατηγόρησε την κυβέρνηση για σκευωρία και σπίλωση. 

Εφόλης της ύλης πολιτική επίθεση στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε με την ομιλία του στην Βουλή για το κλείσιμο της Επιτροπής για την Novartis, ο τέως πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος ανέφερε: «Έχει μπλέξει άσχημα ο κ. Τσίπρας. Και αυτός και οι συνεργοί του».

Ο κ. Σαμαράς, έκανε λόγο για σκευωρία και σπίλωση του ονόματός του, ενώ αποκάλεσε την ειδική Επιτροπή προκαταρκτική εξέτασης μια κακόγουστη θεατρική παράσταση.

«Θέλατε να μείνει μόνο η σκιά και η σπίλωση», ανέφερε προσθέτοντας ότι «για αυτό τον λόγο σας μηνύω και θα σας πάω μέχρι τέλους να σας καθίσω στο σκαμνί».

«Ο ευθύς δρόμος για να δικαιωθώ είναι να παραπεμφθείτε, το χρωστάω στον ελληνικό λαό», τόνισε πρώην πρωθυπουργός αναφέροντας και το σχετικό «σύνθημα» του ΣΥΡΙΖΑ «αυτό είναι δίκαιο και θα γίνει πράξη». Όπως είπε σε αυτό τον τόπο, αν κάποιος κάνει μήνυση θα τον καλέσει ο εισαγγελέας. «Αν ένα πρώην πρωθυπουργός καταθέτει μήνυση για σύσταση συμμορίας και δεν τον καλέσει ο εισαγγελέας τι συμβαίνει;».

«Θέλω να τον ευχαριστήσω τον κ. Τσίπρα γιατί με τον άθλιο τρόπο που χειρίστηκε τη συκοφαντία σε βάρος μου και σε βάρος άλλων συναδέλφων, απέδειξε μόνος του ότι πρόκειται για σκευωρία. Κανένα στοιχείο. Μόνος στόχος η προσωπική μας σπίλωση. Με 10 κάλπες», είπε ο κ. Σαμαράς.

Συνεχίζοντας καταλόγισε περιφρόνηση στη Δικαιοσύνη, αλαζονεία και φόβο στην κυβέρνηση και απηύθυνε: «Θέλατε να μείνει μόνο η σπίλωση σε βάρος μας. Η σκιά… Και αυτό ακριβώς προτείνουν σήμερα οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ: να διατηρηθεί μόνιμα η «σκιά». Να, λοιπόν, γιατί εγώ σας μηνύω και γιατί οφείλω να σας πάω μέχρι τέλους και να σας καθίσω στο σκαμνί. Ο καλύτερος τρόπος για να αποδείξω την αθωότητά μου, είναι η δική σας παραπομπή. Αυτός είναι ο δρόμος ο ευθύς».

«Αυτό συμβαίνει στην Ελλάδα του ΣΥΡΙΖΑ, από φόβο», πρόσθεσε ο κ. Σαμαρά και τόνισε πως θα ήθελε να ευχαριστήσει τον Α. Τσίπρα, «ο οποίος μίλησε για το μεγαλύτερο σκάνδαλο και τώρα τρέχει να καλύψει τις δικές μας κατηγορίες για σκευωρία».

«Τέτοιες υποθέσεις δεν μπαίνουν στο αρχείο, θα ανασυρθούν. Έχει μπλέξει άσχημα ο κ. Τσίπρας και οι συνεργοί του», κατέληξε.