Σαμαράς: «Θα τσακίσουμε την εγκληματική δραστηριότητα των ταγμάτων εφόδου»

Σαμαράς: «Θα τσακίσουμε την εγκληματική δραστηριότητα των ταγμάτων εφόδου»

Συνέντευξη του πρωθυπουργού στην εφημερίδα «Αξία».

«Σε μια Δημοκρατία διώκονται οι πράξεις, όχι το φρόνημα. Και την εγκληματική δραστηριότητα των ταγμάτων εφόδου θα την τσακίσουμε» δηλώνει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στην εφημερίδα Αξία. Σημειώνει ότι είναι η πρώτη φορά που μια τέτοια πράξη βίας αντιμετωπίστηκε με τόση ταχύτητα και προσθέτει «η Δημοκρατία μας έχει τα όπλα να τσακίσει τέτοια φαινόμενα μέσα στο πλαίσιο της νομιμότητας και του Συντάγματος».

Ο κ. Σαμαράς διευκρινίζει, με αφορμή τις απομακρύνσεις αστυνομικών, ότι τιμά την Αστυνομία και πως ήδη το κύρος της έχει ανορθωθεί στο λαό και εξηγεί πως «δεν πρέπει να δίνουν την παραμικρή αφορμή για παρεξηγήσεις».

Τονίζει πως στρέφεται ενάντια σε κάθε μορφή βίας και κάθε ακρότητας και εξηγεί ότι δεν υπάρχει «καλή και κακή βία». Υπογραμμίζει πως δεν εξομοιώνει κανέναν με κανέναν αλλά «τη δημοκρατική νομιμότητα την υπερασπιζόμαστε από όλες τις πλευρές».

Διαβάστε ακόμη: Συλλήψεις βουλευτών της Χρυσής Αυγής

Επιπροσθέτως, ο πρωθυπουργός σημειώνει ότι ήδη έχει αρχίσει η τεχνική προετοιμασία για την έξοδο στις αγορές με στόχο να δανειστεί η χώρα μικρά ποσά για να πληρώσει προηγούμενες λήξεις ομολόγων αλλά τονίζει πως δεν θα αποκαλύψει πότε θα γίνει. Υπογραμμίζει πως η κυβέρνηση έχει επιτύχει την οικονομική και κοινωνική σταθερότητα κόντρα στις σειρήνες του λαϊκισμού.

Επαναλαμβάνει κατηγορηματικά ότι δεν θα ληφθούν νέα μέτρα για μισθούς και συντάξεις διότι όπως λέει «δεν τα αντέχει η οικονομία και η κοινωνία αφενός και αφετέρου διότι η συμφωνία προβλέπει ότι εφόσον επιτυγχάνονται οι στόχοι δεν χρειάζονται τέτοια μέτρα». Προσθέτει πως «το 70% του πλεονάσματος θα το δώσουμε για ελαφρύνσεις σε ασθενή κοινωνικά στρώματα».

Ο Αντώνης Σαμαράς εκφράζει την αισιοδοξία του για την προσέλκυση νέων επενδύσεων μέσω και της αναβάθμισης του γεωστρατηγικού ρόλου της χώρας, ενώ στέλνει σαφές μήνυμα σε οικονομικά συμφέροντα και διαπλοκή ότι η κυβέρνηση δεν δέχεται εκβιασμούς από κανέναν.

Εξαπολύει και τα βέλη του κατά του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας: «Ο κ. Τσίπρας κάλεσε τον λαό να ανατρέψει την κυβέρνηση στους δρόμους. Βλέπει ότι οι δημοσκοπήσεις δεν τον ευνοούν και φοβάται ότι τα πράγματα θα αρχίσουν να βελτιώνονται. Ο λαός βέβαια δεν ανταποκρίθηκε στην εξαγγελία της φθινοπωρινής επανάστασης του κ. Τσίπρα. Όλα αυτά συντηρούν ένα κλίμα πολιτικής αστάθειας. Βέβαια κάθε φορά που διαψεύδονται οι προσδοκίες αποσταθεροποίησης εμπεδώνεται εικόνα σταθερότητας. Το κακό όμως, είναι ότι κάποιοι δεν έχουν βγάλει από το μυαλό τους την πολιτική ανωμαλία», σημειώνει ο Αντώνης Σαμαράς.