Η Samsung «απειλεί» το Apple Pay

Η Samsung «απειλεί» το Apple Pay

Η νέα εξαγορά της εταιρείας ήρθε για να χτυπήσει το σύστημα πληρωμών μέσω κινητού τηλεφώνου της Apple.

Η μάχη μεταξύ Samsung και Apple είναι γνωστή, και όλα δείχνουν πως συνεχίζεται. Μετά την κόντρα επί των ηλεκτρικών συσκευών η διαμάχη περνά και στις ηλεκτρονικές πληρωμές.

Η Samsung είναι έτοιμη πλέον, να αναμετρηθεί με το Apple Pay.

Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία προέβη σε μια από τις πιο έξυπνες εξαγορές – αγοράζοντας την εταιρεία πληρωμών μέσω κινητών, LoopPay, χωρίς ακόμα να έχει γίνει γνωστό το πόσο της εξαγοράς αυτής.

Η startup επιτρέπει τις πληρωμές χρησιμοποιώντας τους παραδοσιακούς αναγνώστες μαγνητικής κάρτας. Η τεχνολογία της Loop Pay, δηλαδή, επιτρέπει την ανάγνωση όλων των πληροφοριών που υπάρχουν στην μαγνητική ταινία μίας πιστωτικής κάρτας και την αποθήκευσή τους μέσω ειδικής εφαρμογής ασφαλείας στο smartphone.

Τι σημαίνει αυτό στη πράξη; Πως μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μεγαλύτερη έκταση απ’ ότι το Apple Pay που απαιτεί συγκεκριμένη μέθοδο (NFC).

Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι η τεχνολογία της LoopPay θα μπορέσει να εφαρμοστεί στο 90% των καταστημάτων που δέχονται πιστωτικές κάρτες. Επιπλέον, θα λειτουργεί και στο εξωτερικό, ενώ το Apple Pay είναι διαθέσιμο μόνο στις ΗΠΑ μέχρι στιγμής. Μόλις η Samsung ενσωματώσει το LoopPay στις συσκευές της, φημολογείται πως η πρωτιά θα γίνει με το νέο Galaxy S6, το νέο σύστημα πληρωμών θα γίνει αμέσως πολύ μεγαλύτερο και πιο ευρέως αποδεκτό από εκείνο της Apple.