«Σανίδα» σωτηρίας η Παπαστράτος ΑΒΕΣ για τις άστεγες μονογονεϊκές οικογένειες

«Σανίδα» σωτηρίας η Παπαστράτος ΑΒΕΣ για τις άστεγες μονογονεϊκές οικογένειες

Σε συνεργασία με τη ΜΚΟ «PRAKSIS» η εταιρεία στηρίζει όσους συνανθρώπους μας το έχουν ανάγκη.

Άστεγες μονογονεϊκές οικογένειες στηρίζει η Παπαστράτος ΑΒΕΣ, σταθερή στη δέσμευσή της να στηρίζει την ελληνική κοινωνία και ιδιαίτερα τις ευάλωτες ομάδες στα δύσκολα χρόνια της ανθρωπιστικής κρίσης, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Στο πλαίσιο αυτής της πρωτοβουλίας, η Παπαστράτος ανέλαβε πλήρως για το 2ο εξάμηνο του 2015 το κόστος λειτουργίας του «Κέντρου Ημέρας» που λειτουργεί η ΜΚΟ «PRAKSIS» στο κέντρο της Αθήνας, όσον αφορά συγκεκριμένες υπηρεσίες στοχευμένες να υποστηρίξουν την ιδιαίτερα ευάλωτη πληθυσμιακή ομάδα των άστεγων μονογονεϊκών οικογενειών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, υπολογίζεται ότι περισσότερες από 80 άστεγες μητέρες και τα 120 παιδιά τους θα επωφεληθούν από τη συγκεκριμένη δράση. Συγκεκριμένα, οι μητέρες και τα παιδιά τους έχουν τη δυνατότητα χρήσης λουτρού και πλυντηρίων, πρόσβαση σε καθαρό ρουχισμό, ανάπαυση και γεύμα (ρόφημα και δεκατιανό), καθώς και την ευκαιρία να κάνουν χρήση του διαδικτύου και του χώρου παιχνιδιού του Κέντρου Ημέρας.

Επιπλέον, τους παρέχεται ιατροφαρμακευτική στήριξη από το ιατρείο πρωτοβάθμιας περίθαλψης αλλά και πρόσβαση σε εξειδικευμένους κοινωνικούς επιστήμονες για ψυχολογική στήριξη.

Παράλληλα, προσφέρονται υπηρεσίες ενημέρωσης και περαιτέρω συνδρομής με παραπομπές σε κοινωνικές υπηρεσίες και νοσοκομεία.

Τέλος, παρέχεται συμβουλευτική για τη σύνταξη βιογραφικού και βοήθεια στην ανεύρεση εργασίας στους άστεγους γονείς με στόχο την επανένταξή τους στην αγορά.