Σχέδιο αναδιάρθρωσης με ανακατατάξεις και απολύσεις στην Starbucks

Οι αλλαγές έρχονται σε μια εποχή που η μεγαλύτερη εταιρεία εμπορίου καφέ στον κόσμο αντιμετωπίζει μια σειρά σημαντικων προκλήσεων.

Οργανωτική αναδιάρθρωση σχεδιάζει η εταιρεία Starbucks, που θα περιλαμβάνει και αλλαγές στην ηγεσία της, σύμφωνα με memo από τον CEO, Kevin Johnson.

«Θα υπάρξουν κάποιες απώλειες θέσεων εργασίας, ορισμένες επεκτάσεις ρόλων και ανακατατάξεις», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας στο Reuters, ο οποίος προσέθεσε ότι οι νέες αλλαγές θα ξεκινήσουν από αυτή την εβδομάδα και θα διαρκέσουν έως τον Νοέμβριο.

Παράλληλα, ο CEO της εταιρείας είπε σε συνέντευξή του στο CNBC πως: «Πρέπει να ενισχύσουμε την ταχύτητα της καινοτομίας που σχετίζεται με τους πελάτες μας. Για να το επιτύχουμε αυτό, θα προχωρήσουμε σε ορισμένες σημαντικές αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο εργαζόμαστε ως ηγέτες σε όλους τους τομείς της εταιρείας».

Σημειώνεται πως ο γίγαντας του καφέ αναμένεται να βάλει λουκέτο σε 150 καταστήματα το επόμενο έτος, ενώ σχεδιάζει να μειώσει τον αριθμό των νέων αδειοδοτημένων καταστημάτων το 2019 σε περίπου 100 καταστήματα.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι αλλαγές έρχονται σε μια εποχή που η μεγαλύτερη εταιρεία εμπορίου καφέ στον κόσμο αντιμετωπίζει μια σειρά προκλήσεων, συμπεριλαμβανομένου του έντονου ανταγωνισμού από τους αντιπάλους της, την ώρα που προχωράει σε ένα τεράστιο έργο επέκτασης στην Κίνα.

Έπειτα από την ανακοίνωση του σχεδίου αναδιάρθωσης της εταιρείας, οι μετοχές της Starbucks έπεσαν πάνω από 1% τη Δευτέρα.