Σχέδιο για αποκλεισμό της Huawei από το δίκτυο 5G αναμένεται να θέσει σε εφαρμογή η Βρετανία

Σχέδιο για αποκλεισμό της Huawei από το δίκτυο 5G αναμένεται να θέσει σε εφαρμογή η Βρετανία
epa07609928 A view of Huawei logo during the event '5G is On' in Madrid, Spain, 29 May 2019. The Chinese telecoms giant Huawei held an event to present 5G technology with a demonstration. EPA/EMILIO NARANJO Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η απόφαση αυτή έρχεται μετά από μελέτη σύμφωνα με την οποία οι αμερικανικές κυρώσεις στην Huawei θα ωθήσουν την κινεζική εταιρεία να χρησιμοποιήσει «εναλλακτική» τεχνολογία που ενδεχομένως να προκαλέσει κινδύνους ασφαλείας.

Σχέδιο για να τερματίσει τη χρήση τεχνολογιών της Huawei στα δίκτυα 5G  αναμένεται να θέσει σε εφαρμογή ο Μπόρις Τζονσον, σύμφωνα με τους Financial Times.

Η απόφαση αυτή έρχεται μετά από μελέτη σύμφωνα με την οποία οι αμερικανικές κυρώσεις στην Huawei θα ωθήσουν την κινεζική εταιρεία να χρησιμοποιήσει «εναλλακτική» τεχνολογία που ενδεχομένως να προκαλέσει κινδύνους ασφαλείας. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η τελική απόφαση θα παρθεί από τον πρωθυπουργό της Βρετανίας μέχρι το τέλος του Ιουλίου.

Το σχέδιο αυτό έρχεται ως απόρροια των πληροφοριών που ήθελαν τον Μπόρις Τζόνσον να εξετάζει το περιορισμού του ρόλου της Huawei στην κατασκευή του εν λόγω δικτύου.