Σχέδιο για εθελοντική αποχώρηση 2.000 υπαλλήλων στην Εθνική Τράπεζα

Σχέδιο για εθελοντική αποχώρηση 2.000 υπαλλήλων στην Εθνική Τράπεζα

Στόχος της ΕΤΕ η περαιτέρω μείωση των λειτουργικών της δαπανών για επιστροφή στην οργανική κερδοφορία. 

Η δεύτερη συστημική τράπεζα, μετά την Πειραιώς, που αναμένεται να οριστικοποιήσει τις επόμενες μέρες το πρόγραμμα εθελουσίας υπαλλήλων της είναι η Εθνική Τράπεζα. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Το Βήμα», θα αφορά τουλάχιστον 2.000 άτομα με στόχο την περαιτέρω μείωση των λειτουργικών δαπανών της τράπεζας , έτσι ώστε να επιτευχθεί γρηγορότερα επιστροφή στην οργανική κερδοφορία.

Πρόκειται περίπου για το 15% του προσωπικού που εργάζεται στην Ελλάδα, ενώ η ελάφρυνση της μισθοδοσίας σε ετήσια βάση μπορεί να διαμορφωθεί στα 120 εκατ. ευρώ, εφόσον ολοκληρωθεί επιτυχώς το όλο εγχείρημα.

Διαβάστε ακόμη: Οι τράπεζες «μαζεύονται» με εντολή Κομισιόν

Πηγές από την τράπεζα εκφράζουν την αισιοδοξία τους ότι όλη η διαδικασία θα έχει τελειώσει επιτυχώς έως το τέλος του χρόνου, δίνοντας τη δυνατότητα στον όμιλο να ξεκινήσει τη νέα χρήση με σημαντικά μικρότερο μισθολογικό κόστος στις εν Ελλάδι δραστηριότητες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του α΄ εξαμήνου της φετινής χρονιάς, οι δαπάνες προσωπικού περιορίστηκαν σε ετήσια βάση κατά 12%, ενώ το σύνολο των δαπανών μειώθηκε την ίδια περίοδο κατά 6%.