Σε αυτή τη νοτιοκορεάτικη φαρμακευτική «ποντάρει» ο Μπιλ Γκέιτς για την παραγωγή εμβολίων

Σε αυτή τη νοτιοκορεάτικη φαρμακευτική «ποντάρει» ο Μπιλ Γκέιτς για την παραγωγή εμβολίων
epa07909913 Microsoft founder, Co-Chairman of the Bill & Melinda Gates Foundation Bill Gates delivers a speech during a press meeting at the conference of Global Fund to Fight HIV, Tuberculosis and Malaria in Lyon, central eastern France, 10 October 2019. The Global Fund to Fight AIDS, Tuberculosis and Malaria opened a drive to raise 14 billion US to fight a global epidemics but face an uphill battle in the face of donor fatigue. EPA/LUDOVIC MARIN / POOL MAXPPP OUT Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μάλιστα η συγκεκριμένη φαρμακευτική υποστηρίζει ότι μπορεί να παράξει έως και 200 εκατομμύρια εμβόλια.

Η Bioscience, η φαρμακευτική εταιρεία της Νότιας Κορέας που έχει την υποστήριξη του Μπιλ Γκέιτς, ενδέχεται να είναι σε θέση να παράγει 200 εκατ. εμβόλια κορωνοϊού μέχρι τον επόμενο Ιούνιο, δήλωσε ο συνιδρυτής της Microsoft Corp. σε επιστολή προς τον Πρόεδρο της Νότιας Κορέας Μουν Τζάε-ιν.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, ο Γκέιτς επιδιώκει να συνεργαστεί στενά με τη Νότια Κορέα, ανέφερε την Κυριακή το προεδρικό γραφείο στη Σεούλ. Ο δισεκατομμυριούχος των ΗΠΑ και ο Μουν μίλησαν τηλεφωνικώς τον Απρίλιο σχετικά με τη συνεργασία τους για την καταπολέμηση του ιού και την ανάπτυξη εμβολίου, δήλωσε το γραφείο του Προέδρου.

Όπως θυμίζει το πρακτορείο, ο πλανήτης κάνει κούρσα για να αναπτύξει ένα εμβόλιο που θα μπορούσε να προστατεύσει τον κόμσο από έναν ιό που έχει προκαλέσει καταστροφή στην παγκόσμια οικονομία. Ο Γκέιτς είπε ότι οι επενδύσεις σε εργοστάσια σε όλο τον κόσμο μπορούν να διασφαλίσουν ότι περιοχές εκτός των ΗΠΑ δεν θα μείνουν πίσω στα εμβόλια κατά της Covid-19.