Σε αυτήν τη μία και μοναδική εταιρική θέση κυριαρχούν οι γυναίκες έναντι των ανδρών

Σε αυτήν τη μία και μοναδική εταιρική θέση κυριαρχούν οι γυναίκες έναντι των ανδρών
Females at meeting

Αυτή είναι η μοναδική διευθυντική θέση όπου οι γυναίκες είναι περισσότερες από τους άντρες.

Υπάρχει ένας κλάδος όπου στο 60% των Fortune 100 εταιρειών οι γυναίκες είναι περισσότερες από τους άνδρες.

Στην εταιρική Αμερική, οι άνδρες εξακολουθούν να κατέχουν τη συντριπτική πλειοψηφία των θέσεων εργασίας σε διευθυντικό επίπεδο – με μία αξιοσημείωτη εξαίρεση: Σχεδόν στο 60% των 100 μεγαλύτερων, βάσει εσόδων, αμερικανικών εταιρειών η επικεφαλής ανθρώπινου δυναμικού είναι γυναίκα, σύμφωνα με νέα στοιχεία της Russell Reynolds Associates.

Πέρυσι, πάνω από τα μισά νεοπροσληφθέντα στελέχη στον τομέα των ανθρώπινων πόρων ήταν γυναίκες. Πρόκειται για μια θέση που εξασφαλίζει ότι μια επιχείρηση μπορεί να αποκτήσει και να αναπτύξει το προσωπικό που χρειάζεται για την εφαρμογή του ευρύτερου επιχειρηματικού της σχεδίου.

Είναι επίσης ένας από τους λίγους διευθυντικούς ρόλους που σχεδόν ποτέ δεν οδηγεί στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου.

Ο οικονομικός διευθυντής και ο νομικός σύμβουλος -άλλες ανώτερες υπαλληλικές θέσεις στις οποίες οι γυναίκες έχουν προχωρήσει αρκετά- επίσης δεν θεωρούνται κανάλια που οδηγούν στην κορυφή της ιεραρχίας.

Συνολικά, οι γυναίκες εξακολουθούν να υπο-εκπροσωπούνται στην κορυφαία θέση των εταιρειών της λίστας Fortune 100. Πέρυσι, 10 από αυτές τις εταιρείες διόρισαν νέους διευθύνοντες συμβούλους, σύμφωνα με τη μελέτη. Μόνο μία ήταν γυναίκα – η Gail Boudreaux στην Anthem Inc.

Συνολικά, υπάρχουν μόλις επτά γυναίκες CEO μεταξύ των 100 μεγαλύτερων βάσει εσόδων αμερικανικών εταιρειών.