Σε δύο μέρες ανακλήθηκαν 11 εκατ. αυτοκίνητα

Σε δύο μέρες ανακλήθηκαν 11 εκατ. αυτοκίνητα

Η Honda προχώρησε στην ανάκληση άλλων 4,89 εκατομμυρίων αυτοκινήτων, ενώ μια μέρα πριν Toyota και η Nissan προχώρησαν σε ανάκληση 6,65 εκατομμυρίων αυτοκινήτων. 

Η ανάκληση της Honda αφορά 14 μοντέλα που κατασκευάστηκαν μεταξύ του 2002 και του 2008. Περισσότερα από 3 εκατομμύρια από τα αυτοκίνητα αυτά βρίσκονται εκτός της Ιαπωνίας. Η ανακοίνωση της Honda για την ανάκληση των οχημάτων ήρθε μόλις μία ημέρα αφότου η Toyota και η Nissan προχώρησαν σε ανάκληση 6,65 εκατομμυρίων αυτοκινήτων.

Δεκάδες εκατομμύρια αυτοκίνητα εξοπλισμένα με αερόσακους που κατασκευάστηκαν από την Takata έχουν ανακληθεί από τις εν λόγω αυτοκινητοβιομηχανίες λόγω φόβων ότι οι αερόσακοι μπορεί να εκραγούν και τα θραύσματα να τραυματίσουν τους οδηγούς και τους επιβάτες. Οι μηχανικοί της Takata, από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές αερόσακων στον κόσμο, παρατήρησαν τα πρώτα προβλήματα με τη χημική σύνθεση που χρησιμοποιείται στους αερόσακους πριν από μια δεκαετία. Τουλάχιστον πέντε θάνατοι έκτοτε έχουν συνδεθεί με δυσλειτουργία αερόσακους της εταιρείας.

Η Toyota δήλωσε ότι η απόφαση να επεκτείνει την ανάκλησή της έγινε αφότου οι ελεγκτές διαπίστωσαν προβλήματα υγρασίας που θα μπορούσαν να καταστήσουν τους αερόσακους «επιρρεπείς» σε περίπτωση ατυχήματος.

Τα βιβλία του άρχισαν να κυκλοφορούν, στην αρχή σε συλλογικούς τόμους, από το 2006 ακόμα, ως εγχειρίδια για πανεπιστημιακές σχολές. Ο σημερινός υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης εμφανίστηκε με κείμενά του σε ελληνικούς εκδοτικούς οίκους από το 2006. Όμως το μπεστ σέλερ ήρθε αργότερα, μεσούσης της κρίσης, με το βιβλίο που κυκλοφόρησε το 2011 από τις εκδόσεις Ποταμός, το «Κρίσης λεξιλόγιο». Από το 2011 μέχρι σήμερα έχουν κυκλοφορήσει έξι βιβλία του από διαφορετικούς εκδοτικούς οίκους.