Σε δωρεάν αντικατάσταση της προβληματικής κάμερας του iPhone 6 Plus προχωρά η Apple

Σε δωρεάν αντικατάσταση της προβληματικής κάμερας του iPhone 6 Plus προχωρά η Apple
Photo:

Το πρόβλημα αφορά μοντέλα που πουλήθηκαν μεταξύ του Σεπτεμβρίου 2014 και του Ιανουαρίου 2015.

Η Apple ανακοίνωσε πως σκοπεύει να αντιμετωπίσει άμεσα το πρόβλημα που διαπίστωσαν ορισμένοι ιδιοκτήτες  iPhone 6 Plus με την μια από τις δύο κάμερες του έξυπνου κινητού της. Το πρόβλημα, που παρατηρήθηκε κυρίως σε σειρά τηλεφώνων που πουλήθηκαν μεταξύ του Σεπτεμβρίου του 2014 και το Ιανουαρίου του 2015, προκαλεί τη λήψη θολών φωτογραφιών λόγω ενός ελαττωματικού κατασκευαστικού στοιχείου.

Το πρόβλημα αφορά την πίσω, iSight κάμερα και όχι την μπροστινή (“selfie camera”), σύμφωνα με τις εξηγήσεις της εταιρείας.

Η Apple θα αντικαταστήσει δωρεάν τις ελαττωματικές κάμερες και καλεί τους πελάτες που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα να επικοινωνήσουν με ένα εξουσιοδοτημένο κατάστημα επισκευής, οποιοδήποτε Apple store ή την τεχνική βοήθειά της για να πραγματοποιήσουν την αλλαγή.

Για να ελέγξει κάποιος αν και το δικό του iPhone 6 Plus συγκαταλέγεται μεταξύ των μοντέλων που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα χρειάζεται απλά να ελέγξει τον σειριακό αριθμό (serial number) της συσκευής του.  Μπορείτε να βρείτε αυτόν τον αριθμό ακολουθώντας τη διαδρομή “Settings > General > About”. Στη συνέχεια εισάγετε απλά τον σειριακό αριθμό στη σχετική σελίδα που έχει δημιουργήσει η Apple.