Σε έναν χρόνο αυτή η χώρα θα εισάγει το περισσότερο φυσικό αέριο στον κόσμο

Η τεράστια ανάπτυξη των τελευταίων δεκαετιών εκτόξευσε τις ενεργειακές της απαιτήσεις.

Η Κίνα θα γίνει ο μεγαλύτερος εισαγωγέας φυσικού αερίου στον κόσμο την επόμενη χρονιά, χάρη στις αγορές υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG), καθώς αναπτύσσεται η οικονομία της και η χώρα απομακρύνεται από το μοντέλο παραγωγής ενέργειας που βασίζεται στον άνθρακα, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας (ΙΕΑ).

Στην ετήσια έκθεσή του για το αέριο, ο IEA ανέφερε ότι η κινεζική ζήτηση για φυσικό αέριο θα αυξηθεί κατά σχεδόν 60% μεταξύ του 2017 και του 2023 στα 376 δισεκ. κυβικά μέτρα, περιλαμβανομένης μιας αύξησης στις εισαγωγές LNG στα 93 δισεκ. κυβικά μέτρα έως το 2023 από 51 δισεκ. κυβικά μέτρα το 2017.

Οι εισαγωγές LNG θα αυξηθούν στα 505 δισεκ. κυβικά μέτρα έως το 2023 από τα 391 δισεκ. κυβικά μέτρα πέρυσι, μια αύξηση κατά 114 δισεκ. κυβικά μέτρα, περιλαμβανομένης της αύξησης στην Κίνα κατά 42 δισεκ. κυβικά μέτρα.

Οι παγκόσμιες εξαγωγές LNG θα αυξηθούν κατά 30% έως το 2023 με τις ΗΠΑ να καθίστανται ο δεύτερος μεγαλύτερος προμηθευτής στον κόσμο, συγκριτικά με τις αμελητέες εξαγωγές πέρυσι, χάρη στην επανάσταση του σχιστολιθικού αερίου που μεταμόρφωσε τις ενεργειακές αγορές της χώρας.

Σχετικά άρθρα