Σε επενδύσεις 100 εκατ. στην Ελλάδα προχωρά η British American Tobacco Hellas

Σε επενδύσεις 100 εκατ. στην Ελλάδα προχωρά η British American Tobacco Hellas
Ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς (Δ) υποδέχεται τον Gianpiero Pazzanese (Α), πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της British American Tobacco Hellas (BAT) στη συνάντηση τους στο Μέγαρο Μαξίμου, Αθήνα Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Την απόφαση επιβεβαίωσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, έπειτα από τη συνάντησή του με τον Νίκο Παππά.

Την απόφαση να προχωρήσει σε επενδύσεις ύψους 100 εκατ. στην Ελλάδα επιβεβαίωσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της British American Tobacco Hellas, Gianpiero Pazzanese, έπειτα από τη συνάντησή του με τον υπουργό Επικρατείας, Νίκο Παππά.

Κύριος άξονας της μεγάλης επένδυσης της εταιρείας θα είναι η δημιουργία Διεθνούς Διαμετακομιστικού Κέντρου στον Πειραιά.

Η λειτουργία του logistics hub θα αρχίσει το Μάρτιο, στην ανάπτυξή του θα έχει δυνατότητα κάλυψης 10 χωρών και διακίνησης προϊόντων ετήσιας αξίας έως 1,1 δισ. ευρώ, από την Ευρώπη σε Κύπρο, Μάλτα, με δυνατότητα επέκτασης σε χώρες της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής.

Ο επικεφαλής της ΒΑΤ Hellas υπογράμμισε την εμπιστοσύνη του στην προοπτική της ελληνικής οικονομίας, ενώ χαιρέτισε την ισχυρή δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης στην πάταξη του λαθρεμπορίου, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Από την πλευρά του, ο Υπουργός Επικρατείας επισήμανε τις θετικές εξελίξεις που σημειώνονται τον τελευταίο χρόνο στην ελληνική οικονομία (σχεδόν μηδενική ύφεση, μείωση της ανεργίας, αύξηση εσόδων κ.λπ.), οι οποίες καθιστούν ολοένα και περισσότερο την Ελλάδα έναν διεθνώς ελκυστικό επενδυτικό προορισμό.

Στη συνάντηση συμμετείχαν, επίσης, ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Λευτέρης Κρέτσος, ο Επενδυτικός Σύμβουλος του Υπουργού Επικρατείας, Θάνος Νιφόρος και ο Διευθυντής Εταιρικών Σχέσεων της BAT Hellas κ. Στέφανος Διανέλλος.