Σε επίπεδα άνω των 2.000 και σήμερα τα κρούσματα κορωνοϊού

Σε επίπεδα άνω των 2.000 και σήμερα τα κρούσματα κορωνοϊού
Διενέργεια ελέγχων για COVID-19 με test ταχείας ανίχνευσης (rapid test) σε διερχόμενους οδηγούς στην Νέα Κίο Αργολίδας, Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2020. ΑΠΕ-ΜΠΕ /ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τα νέα κρούσματα του κορωνοϊού που θα ανακοινωθούν σήμερα αναμένεται να είναι πάνω από 2.000, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες.

Αναμένεται να είναι λιγότερα από αυτά που ανακοινώθηκαν χθες (2.702), με τον αριθμό ωστόσο να παραμένει σε πολύ υψηλά επίπεδα, ενώ τα νέα αυστηρότερα μέτρα που ανακοίνωσε χθες ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς έχουν τεθεί σε εφαρμογή.

Η αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου που αποτυπώνεται στον αριθμό των κρουσμάτων οδήγησε την λήψη νέων μέτρων τα οποία ανακοινώθηκαν χθες και τέθηκαν σε ισχύ από σήμερα. Θα διαρκέσουν έως (τουλάχιστον) και την Τρίτη, 16 Μαρτίου 2021 και ώρα 6:00.

Μητσοτάκης: Κάθε εμβόλιο είναι ένα ακόμη βήμα προς τον στόχο μας

«Κάθε εμβόλιο είναι ένα ακόμη βήμα προς τον στόχο μας», αναφέρει σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Να νικήσουμε την πανδημία και να είμαστε σύντομα όλοι υγιείς και προστατευμένοι σε μια ασφαλή Ελλάδα», συνεχίζει το μήνυμά του το οποίο συνοδεύει βίντεο με αφορμή το 1 εκατομμύριο εμβολιασμούς στη χώρα μας. «Ήδη 1.000.000 εμβόλια έχουν γίνει σε εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας, και συνεχίζουμε οργανωμένα και με σχέδιο», σημειώνει ο πρωθυπουργός.