Σε εξέλιξη οι απεργιακές συγκεντρώσεις ενάντια στο εργασιακό νομοσχέδιο- Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί

Σε εξέλιξη οι απεργιακές συγκεντρώσεις ενάντια στο εργασιακό νομοσχέδιο- Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί
Εργαζόμενοι και συνδικαλιστές πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία προς τη Βουλή κατά την διάρκεια της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας ενάντια στο νέο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα εργασιακά, Αθήνα Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Με συνθήματα όπως «κάτω τα χέρια από το 8ωρο», οι απεργοί διαδηλώνουν κατά το εργασιακού νομοσχεδίου.

Σε εξέλιξη είναι οι μαζικές απεργιακές συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας ενάντια στο νομοσχέδιο για τα εργασιακά που ψηφίζεται απόψε το βράδυ στη Βουλή.

Τον «χορό» των κινητοποιήσεων άνοιξε το ΠΑΜΕ με τη συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος να ξεκινά από τις 10:30.

Η συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ είχε οριστεί στις 11 στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Η ΑΔΕΔΥ, που είχε εξαιρέσει από την απεργία τους εκπαιδευτικούς, ανακοίνωσε επίσης, για τη διευκόλυνση της μετακίνησης των υποψηφίων στα εξεταστικά κέντρα, πως τα μέσα μαζικής μεταφοράς θα πραγματοποιήσουν τελικά στάσεις εργασίας και όχι 24ωρη απεργία.

Λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη είναι κλειστή η Πανεπιστημίου και οι δρόμοι γύρω από τη Βουλή.

Αίτημα των απεργών να μην περάσει το νομοσχέδιο που χαρακτηρίζουν ως έκτρωμα καθώς «θα φέρει την κατάργηση του 8ωρου αλλά και την καταπάτηση βασικών εργασιακών δικαιωμάτων».

Κουτσούμπας: Οι εργαζόμενοι θα αφήσουν στα χαρτιά το νομοσχέδιο -έκτρωμα

Το «παρών» στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα έδωσε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας που δήλωσε: «Παρά τις απειλές, τα ψέματα, τις συκοφαντίες, την καταστολή οι εργαζόμενοι, το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα βγαίνουν πιο δυνατοί από αυτή τη μάχη. Η πλειοψηφία του λαού μας σήμερα, πολύ περισσότεροι εργαζόμενοι αύριο, θα αφήσουν στα χαρτιά αυτό το νομοσχέδιο- έκτρωμα του «Χατζηθάφτη». Θα το πετάξουν στα σκουπίδια».

Απεργιακές συγκεντρώσεις στον Πειραιά τη Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις

Απεργιακές συγκεντρώσεις και πορείες έγιναν σε πολλές πόλεις της χώρας.

Στον Πειραιά, η πορεία κατέληξε στο λιμάνι.

Σημειώνεται ότι οι ναυτεργάτες απεργούν κανονικά, από τις 00.01 της Τετάρτης έως τις 24.00 τα μεσάνυχτα, παρά την δικαστική απόφαση που έκρινε παράνομη την 24ωρη πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων.

Μαζική και η απεργιακή συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη, στο Άγαλμα Βενιζέλου.

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε από αρκετά νωρίς στο σημείο με αποτέλεσμα μετά από λίγη ώρα η οδός Εγνατία να κλείσει και από τα δύο ρεύματα.

Συλλαλητήρια και το απόγευμα

Απεργιακές συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια θα πραγματοποιηθούν και το απόγευμα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Στην Αθήνα, το ΠΑΜΕ έχει ανακοινώσει συλλαλητήριο στις 5 μ.μ. έξω από τη Βουλή, όπου αναμένεται η ψήφιση του νομοσχεδίου για τα εργασιακά.

Η ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιήσει συλλαλητήριο στις 18:00 στο Σύνταγμα, από κοινού με το ΕΚΑ.