Σε έξι μήνες και τυπικά η ΔΕΣΦΑ αλλάζει χέρια

Σε έξι μήνες και τυπικά η ΔΕΣΦΑ αλλάζει χέρια

Αντιπροσωπεία της Socar συναντήθηκε  με μέλη της διοίκησης της εταιρείας.

Περίπου ένα εξάμηνο εκτιμάται ότι θα χρειαστεί για να ολοκληρωθεί η συμφωνία για την πώληση του 66% του Διαχειριστή Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΔΕΣΦΑ) , καθώς πρέπει να εκφράσουν θέση γι΄ αυτό, το Ελεγκτικό Συνέδριο, η ΡΑΕ καθώς και η Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Στη συνέχεια αναμένεται να καταβληθούν τα 400 εκατ. ευρώ της προσφοράς της Socar. Αυτά προκύπτουν, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες που επικαλείται το ΑΠΕ -ΜΠΕ, από τις συζητήσεις που έγιναν χθες μεταξύ της διοίκησης του ΔΕΣΦΑ και αντιπροσωπείας της Socar, τα μέλη της οποίας επισκεφθηκαν την εταιρία μετά την κατακύρωση του διαγωνισμού για την ιδιωτικοποίησή της. Σήμερα η αντιπροσωπεία πρόκειται να επισκεφθεί το Κέντρο Λειτουργίας και Συντήρησης Νοτίου Ελλάδος, στο Πάτημα της Μαγούλας, καθώς και τη Ρεβυθούσα.

Διαβάστε επίσης: Η Socar στην Αθήνα για ΔΕΣΦΑ και στο βάθος…TAP

Τα στελέχη της αζερικής εταιρείας ενημερώθηκαν για την κατανάλωση φυσικού αερίου στη χώρα μας αλλά και για τη συμφωνία του ΔΕΣΦΑ με την κρατική εταιρία Georgian Gas Transportation Company Ltd από τον Οκτώβριο που αφορά στην παροχή τεχνογνωσίας από τον ΔΕΣΦΑ προς τον αντίστοιχο Διαχειριστή της Γεωργίας, στο πλαίσιο του κοινοτικού προγράμματος Inogate.

Ειδικότερα, ο ΔΕΣΦΑ θα μεταφέρει τεχνογνωσία στους τομείς της επίβλεψης κατασκευών και της καθοδικής προστασίας αγωγών. Η συμφωνία θα υπογραφεί τον Οκτώβριο, οπότε έχει προγραμματισθεί η επίσκεψη στην Αθήνα αντιπροσωπείας της γεωργιανής εταιρείας.