Σε γραμμή Σόιμπλε ο Ντάισελμπλουμ για το ελληνικό χρέος

Σε γραμμή Σόιμπλε ο Ντάισελμπλουμ για το ελληνικό χρέος
Eurogroup President Jeroen Dijsselbloem holds a news conference during a Euro zone finance ministers emergency meeting on the situation in Greece in Brussels, Belgium June 27, 2015. Euro zone finance ministers plan to meet later on Saturday without their Greek counterpart following the conclusion of a meeting of all 19 ministers which has resumed for now, euro zone officials said. REUTERS/Yves Herman - RTX1I1Z9

Αδύνατο να υπολογιστούν τα μεσοπρόθεσμα μέτρα ως το 2018, δήλωσε ο επικεφαλής του Eurogroup.

Eίναι αδύνατο να προσδιοριστεί σήμερα η έκταση των μεσοπρόθεσμων μέτρων για το ελληνικό χρέος πριν από το τέλος του έτους, δήλωσε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες. Όπως είπε, αυτό είναι κάτι που θα εξαρτηθεί από το τι θα έχει συμβεί ως το δεύτερο εξάμηνο του 2018, που λήγει το πρόγραμμα, με μεγέθη όπως η οικονομική ανάπτυξη, τα επιτόκια, ο πληθωρισμός, αλλά και τι δεσμεύσεις θα έχει αναλάβει η ελληνική κυβέρνηση.

Ο πρόεδρος του Eurogroup απέφυγε να απαντήσει αν είναι εφικτό να υπάρξει συνολική συμφωνία για την Ελλάδα ως τη σύνοδο της 5ης Δεκεμβρίου. «Σήμερα θα ακούσουμε από τους εκπροσώπους των θεσμών την πρόοδο που έχει σημειωθεί με τις συζητήσεις στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης και μετά ίσως μπορέσω να σας απαντήσω αν θα είμαστε έτοιμοι ως τις 5 Δεκεμβρίου», απάντησε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ.

«Είναι σημαντικό να σημειωθεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερη πρόοδος σε μια σειρά μεταρρυθμίσεις, αλλά και στα δημοσιονομικά τις επόμενες χρονιές», τόνισε ο πρόεδρος του Eurogroup και προσέθεσε ότι το επόμενο βήμα θα είναι να συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΝΤ πριν το τέλος του έτους.

«Αυτό είχαν υποσχεθεί το Μάιο. Είχαν πει ότι θα συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΝΤ εφόσον είμαστε έτοιμοι να κάνουμε περισσότερα για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους», προσέθεσε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Διαβάστε ακόμη: Αμετακίνητος ο Σόιμπλε για το ελληνικό χρέος