Σε υψηλό 7 μηνών η επενδυτική εμπιστοσύνη στην Ευρωζώνη – Παραμένει «βαρίδι» η Γερμανία

Σε υψηλό 7 μηνών η επενδυτική εμπιστοσύνη στην Ευρωζώνη – Παραμένει «βαρίδι» η Γερμανία
Close up of isolated one Euro coin the main currency of the European Union, money stacked on euro coins in the background on a reflecting surface. Euro coins are portraying the value and a map of Europe, but each country in the eurozone has its own design on the obverse. The currency is managed by the European Central Bank (ECB) of EU. Amsterdam, The Netherlands on December 2, 2020 (Photo by Nicolas Economou/NurPhoto) (Photo by Nicolas Economou / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Photo: AFP
«Η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης βρίσκεται σε ύφεση και επομένως σε κρίση» τονίζει η Sentix.

Στο καλύτερο σημείο από τον Μάιο του 2023 κινήθηκε για τον Ιανουάριο ο δείκτης επενδυτικής εμπιστοσύνης στην Ευρωζώνη που καταρτίζει η Sentix, όπως ανακοινώθηκε τη Δευτέρα.

Ο δείκτης διαμορφώθηκε στις -15,8 μονάδες έναντι -16,8 μονάδων τον Δεκέμβριο και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια μέτρηση στις -15,8 μονάδες.

Ο δείκτης για την τρέχουσα κατάσταση στην Ευρωζώνη αυξήθηκε επίσης, ανεβαίνοντας στις -22,5 μονάδες τον Ιανουάριο από -23,5 τον προηγούμενο μήνα, η τρίτη μηνιαία αύξηση στη σειρά.

Ο δείκτης προσδοκιών (για τους επόμενους 6 μήνες) αυξήθηκε στις -8,8 μονάδες από -9,8 τον Δεκέμβριο, τέταρτος συνεχής μήνας ανόδου και η υψηλότερη τιμή από τον Φεβρουάριο.

Στην έκθεση της Sentix σημειώνεται πως «παρόλο που οι δείκτες των τρεχουσών συνθηκών και των προσδοκιών αυξήθηκαν κατά 1 μονάδα η καθεμία, αυτό δεν εξασφαλίζει ακόμη την αλλαγή του κλίματος.

Ένας από τους λόγους για αυτό είναι η Γερμανία καθώς η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης βρίσκεται σε ύφεση και επομένως σε κρίση» αναφέρει η Sentix.

Σημειώνεται πως η έρευνα σε 1.282 επενδυτές διεξήχθη μεταξύ 4 και 6 Ιανουαρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: