Σε κρίσιμη δίκη τον Ιανουάριο SEC και Coinbase – Εν αμφιβόλω η μοίρα των κρυπτονομισμάτων

Σε κρίσιμη δίκη τον Ιανουάριο SEC και Coinbase – Εν αμφιβόλω η μοίρα των κρυπτονομισμάτων
pexels
H SEC μήνυσε την Coinbase στις 6 Ιουνίου 2023, ισχυριζόμενη ότι παραβίασε τους ομοσπονδιακούς νόμους περί κινητών αξιών και τίτλων

Στις αίθουσες των δικαστηρίων αναμένεται να λύσουν τις διαφορές τους το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Coinbase και η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των Ηνωμένων Πολιτειών (SEC).

Πιο συγκεκριμένα, στις 17 Ιανουαρίου το δικαστήριο της Νέας Υόρκης θα ακούσει τα επιχειρήματα των δύο πλευρών. Υπενθυμίζεται πως η SEC μήνυσε την Coinbase στις 6 Ιουνίου 2023, ισχυριζόμενη ότι παραβίασε τους ομοσπονδιακούς νόμους περί κινητών αξιών και τίτλων.

Η αμερικανική Αρχή υποστήριξε ότι 13 tokens που τυγχάνουν διαπραγμάτευσης στο ανταλλακτήριο της Coinbase, μεταξύ των οποίων κρυπτονομίσματα όπως τα Solana (SOL), Cardano (ADA), Polygon (MATIC), Filecoin (FIL), The Sandbox (SAND), Axie Infinity (AXS), Chiliz (CHZ). ), Flow (FLOW), Υπολογιστής Διαδικτύου (ICP), NEAR (NEAR), Voyager (VGX), Dash (DASH) και Nexo (NEXO), είναι τίτλοι και με την προσφορά τους σε πελάτες το ανταλλακτήριο έχει περάσει στην αρμοδιότητα της ρυθμιστικής αρχής και θα έπρεπε να είχε εγγραφεί στα μητρώα της ως broker – κάτι το οποίο δεν είχε συμβεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Coinbase, από τη μεριά της, ζητά απόσυρση της υπόθεσης, αμφισβητώντας την εξουσία της SEC και σημειώνοντας ότι η ρυθμιστική αρχή δεν πρότεινε ποτέ υποχρέωση εγγραφής στο χρηματιστήριο τίτλων όταν ενέκρινε τη δήλωση εγγραφής της Coinbase στη Wall Street τον Απρίλιο του 2021. Σύμφωνα με τον Jeremy Hogan, εταίρο της Hogan and Hogan, η Coinbase έχει κάποιες πιθανότητες να κερδίσει παρά το γεγονός ότι τα δικαστήρια των ΗΠΑ σπάνια απορρίπτουν αγωγές.

Σύμφωνα με τον Hogan, οι προτάσεις απόρριψης «σπάνια γίνονται δεκτές», ωστόσο η περιφερειακή δικαστής Katherine Polk Failla έχει ιστορικό απορρίψεων σε υποθέσεις κρυπτογράφησης (είχε εγκρίνει πρόταση για απόρριψη υπόθεσης κατά της Uniswap για φερόμενη πώληση «κουπονιών απάτης» το 2013).

«Με βάση την προηγούμενη απόρριψη της υπόθεσης Uniswap από αυτήν τη δικαστή, τη σαφή κατανόησή της για την τεχνολογία, τη διαπίστωση ότι το Ethereum είναι εμπόρευμα και την αναγνώριση ότι το Κογκρέσο θα πρέπει να εμπλακεί σε αυτή τη διαδικασία… θα με ενδιαφέρει πολύ να δω πώς θα διεξαχθεί η δικαστική διαδικασία», έγραψε ο Hogan στο X στις 15 Ιανουαρίου.

«Ένα πράγμα μπορώ να προβλέψω με σιγουριά, ο δικαστής θα θέσει μερικές δύσκολες ερωτήσεις στους δικηγόρους της SEC», έγραψε ο νομικός εμπειρογνώμονας κρυπτογράφησης MetaLawMan στο X.

Επισημαίνεται πως η εν λόγω υπόθεση θα μπορούσε να σφραγίσει τη μοίρα πολλών token στις Ηνωμένες Πολιτείες. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: