Σε λειτουργία η μονάδα 200MW της Mytilineos στο Δουβλίνο

Σε λειτουργία η μονάδα 200MW της Mytilineos στο Δουβλίνο
Photo: Φωτ. Προσωπικού Αρχείου
Η μονάδα ηλεκτροπαραγωγής είναι σε θέση να επιτύχει πλήρη παραγωγική ικανότητα εντός 15 λεπτών, διασφαλίζοντας ταχεία ανταπόκριση σε οποιοδήποτε συμβάν ασφάλειας του εφοδιασμού με ηλεκτρική ενέργεια.

Η MYTILINEOS σε κοινοπραξία με τη GE Vernova ολοκλήρωσαν την κατασκευή της νέας μονάδας προσωρινής παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, με φυσικό αέριο στο Δουβλίνο, εντός του υφιστάμενου σταθμού North Wall, για λογαριασμό της ESB της Ιρλανδικής ημικρατικής επιχείρησης ηλεκτρισμού.

Η σχετική σύμβαση είχε υπογραφεί στο τέλος του 2022 και οι εργασίες ολοκληρώθηκαν -όπως είχε τεθεί – με την μορφή του επείγοντος (fast track) εντός χρονοδιαγράμματος, παρά την δύσκολη συγκυρία σε διεθνές επίπεδο.

Η νέα μονάδα, που είναι ήδη σε εμπορική λειτουργία από το Δεκέμβριο του 2023, λειτουργεί ως εφεδρική, με τεχνολογία 6 αεριοστροβίλων LM2500XPRESS της GE, οι οποίοι παρέχουν συνδυασμένη δυναμικότητα έως περίπου 200MW για την κάλυψη της ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας και για τη διασφάλιση της σταθερότητας της τροφοδοσίας στη χώρα.

Η GE και η MYTILINEOS θα παρέχουν για τα επόμενα χρόνια υπηρεσίες λειτουργίας και συντήρησης (O&M) για τη μονάδα. Η λειτουργία της μονάδας γίνεται σύμφωνα με τους τοπικούς κανονισμούς και τοπικούς αυστηρούς περιβαλλοντικούς περιορισμούς, όπως προκύπτουν από την άδεια λειτουργίας της μονάδας.

Το έργο αυτό αναδεικνύει την ικανότητα της MYTILINEOS, μέσω της M Power Projects, να παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες, που δεν περιορίζονται μόνο στην μελέτη και κατασκευή της μονάδας, αλλά και επεκτείνονται και στην λειτουργία και συντήρηση της μονάδας.

Ο Κώστας Χωρινός, Executive Director, M Power Projects της MYTILINEOS, δήλωσε σχετικά: «Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι που καταφέραμε να ολοκληρώσουμε σε σύντομο χρονικό διάστημα και με υψηλές απαιτήσεις ποιότητας τη μονάδα North Wall. Συνεχίζουμε τις υπηρεσίες λειτουργίας και συντήρησης, έχοντας υψηλή τεχνογνωσία τόσο σε μονάδες της MYTILINEOS, όσο και σε μονάδες για τρίτους, ανάλογης ή και μεγαλύτερης ισχύος.»

Η πρόσθετη παραγωγή ενέργειας 200MW δεν θα είναι διαθέσιμη στην ανοικτή αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, αλλά θα παρέχεται μόνο για έκτακτες ανάγκες. Ωστόσο, η μονάδα ηλεκτροπαραγωγής είναι σε θέση να επιτύχει πλήρη παραγωγική ικανότητα εντός 15 λεπτών, διασφαλίζοντας ταχεία ανταπόκριση σε οποιοδήποτε συμβάν ασφάλειας του εφοδιασμού με ηλεκτρική ενέργεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: