Σε λειτουργία και πάλι οι πτήσεις από το Ισραήλ – Τα δρομολόγια για Αθήνα

Σε λειτουργία και πάλι οι πτήσεις από το Ισραήλ – Τα δρομολόγια για Αθήνα
epa08303590 China Eastern airlines flight from Myanmar to Kunming flies though the sky in Yangon, Myanmar, Myanmar, 18 March 2020. According to media reports, Myanmar has reported no coronavirus or COVID-19 cases. The Myanmar government has banned Cinemas, large gatherings and the upcoming Thingyan annual Water Festival, as a preventive measure. EPA/NYEIN CHAN NAING Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Οι πτήσεις της El Al προς Λονδίνο, Φρανκφούρτη, Βερολίνο, Βουκουρέστι, Αθήνα, Παρίσι και Ρώμη μπόρεσαν να απογειωθούν.

Οι ισραηλινές αεροπορικές εταιρείες ανακοίνωσαν ότι οι επιχειρήσεις επέστρεψαν σε κανονικούς ρυθμούς την Κυριακή, μετά την ολονύκτια επίθεση ιρανικών πυραύλων και μη επανδρωμένων αεροσκαφών που έκλεισε τον εναέριο χώρο και οδήγησε σε ακυρώσεις πτήσεων.

Το Ισραήλ άνοιξε ξανά τον εναέριο χώρο του από τις 7:30 της Κυριακής (ώρα Ελλάδας) προσθέτοντας ότι τα δρομολόγια των πτήσεων από το Τελ Αβίβ αναμένεται να επηρεαστούν και οι ταξιδιώτες θα πρέπει να ελέγχουν τις ώρες πτήσεων πριν μεταβούν στο Διεθνές Αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν.

Ο αερομεταφορέας El Al δήλωσε ότι επανέλαβε τις δραστηριότητές του και «εργάζεται για τη σταθεροποίηση του προγράμματος πτήσεων το συντομότερο δυνατό».

«Η El Al θα συνεχίσει να λειτουργεί όσο το δυνατόν περισσότερο για να διατηρήσει την αερογέφυρα από και προς το Ισραήλ», αναφέρεται.

Η αεροπορική εταιρεία είχε ακυρώσει 15 πτήσεις προς την Ευρώπη, το Ντουμπάι και τη Μόσχα που ήταν προγραμματισμένες για την Κυριακή, ενώ πτήσεις που είχαν απογειωθεί από την Μπανγκόκ και το Πουκέτ αναγκάστηκαν να επιστρέψουν.

Ο μικρότερος ισραηλινός αερομεταφορέας Arkia δήλωσε ότι βρισκόταν στη διαδικασία προσαρμογής του προγράμματος πτήσεών του, αφού αρχικά ανέβαλε τις πτήσεις προς Αθήνα, Μιλάνο και Γενεύη.

Σύμφωνα με την αρχή αεροδρομίων, οι περισσότερες πτήσεις ξένων αερομεταφορέων έχουν καθυστερήσει, συμπεριλαμβανομένων των κυριακάτικων πτήσεων προς Λονδίνο από την Wizz Air, προς Νέο Δελχί από την Air India, προς Μαδρίτη από την Iberia και προς Μασσαλία από την Air France.

Οι πτήσεις της El Al προς Λονδίνο, Φρανκφούρτη, Βερολίνο, Βουκουρέστι, Αθήνα, Παρίσι και Ρώμη και η πτήση της Ethiopian Airline προς Αντίς Αμπέμπα μπόρεσαν να απογειωθούν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: reuters.com