Συγκλονιστικά βίντεο από τις εκρήξεις πάνω από τον ουρανό του Ισραήλ

Συγκλονιστικά βίντεο από τις εκρήξεις πάνω από τον ουρανό του Ισραήλ
A picture taken from Rafah in the southern Gaza Strip shows smoke rising over buildings in Khan Yunis following Israeli bombardment on February 5, 2024, as fighting continues between Israel and the Palestinian Hamas group. (Photo by Said KHATIB / AFP) Photo: AFP
Συγκλονιστικά είναι τα πλάνα που έρχονται από την αναχαίτιση πυραύλων πάνω από τον ουρανό του Ισραήλ στα Ιεροσόλυμα.

Εκρηκτική είναι η κατάσταση στη Μέση Ανατολή, στο φόντο της άνευ προηγουμένου ιρανική επίθεση με drones και πυραύλους εναντίον της ισραηλινής επικράτειας το βράδυ του Σαββάτου προς Κυριακή.

Το Ιράν εξαπέλυσε πάνω από 200 τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα φορτωμένα εκρηκτικά, πυραύλους κρουζ και βαλλιστικούς πυραύλους εναντίον στρατιωτικών στόχων στο Ισραήλ τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή, σε αντίποινα για τον ισραηλινό βομβαρδισμό εναντίον του προξενείου του στη Δαμασκό την 1η Απριλίου.

Ταυτόχρονα, σύμμαχοι του Ιράν, ιδίως οι Χούθι της Υεμένης και η λιβανική Χεζμπολά, εξαπέλυσαν επίσης επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ, με τους πρώτους να απογειώνουν drones και τη δεύτερη να προχωρά στην εκτόξευση δυο ομοβροντιών εναντίον των κατεχόμενων υψιπέδων του Γκολάν.

Συγκλονιστικά είναι τα πλάνα που έρχονται από την αναχαίτιση πυραύλων πάνω από τον ουρανό του Ισραήλ στα Ιεροσόλυμα, ιερό τόπο τριών θρησκειών, κάνουν τον γύρο του διαδικτύου. για τις οποίες ο ισραηλινός στρατός είπε ότι η “συντριπτική πλειονότητα” αναχαιτίστηκε και καταστράφηκε.

Βίντεο από τις επιθέσεις του Ιράν στο Ισραήλ:

«Ορισμένος αριθμός ιρανικών πυραύλων κατέπεσε στο ισραηλινό έδαφος, προκαλώντας ήσσονες ζημιές σε στρατιωτική βάση αλλά χωρίς να προκαλέσει θύματα», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος των IDF. Από την πλευρά του, το πρακτορείο ειδήσεων IRNA υποστήριξε πως «υπέστη σοβαρές ζημιές» η «μεγαλύτερη αεροπορική βάση της Νεγκέβ», στο νότιο Ισραήλ.

Νωρίς το πρωί, σε νεότερο διάγγελμα του αρχιπλοιάρχου Ντανιέλ Χαγκαρί, διευκρινίστηκε πως εκτοξεύθηκαν «πάνω από 300» drones και πύραυλοι και ότι καταρρίφθηκε το 99%. Ο αρχιπλοίαρχος, διαβεβαιώνοντας πως η επίθεση «απετράπη», τη χαρακτήρισε «πολύ σοβαρή» και πρόσθεσε πως «σπρώχνει την περιοχή προς κλιμάκωση».

Εκρήξεις στους αιθέρες

Λίγο πριν από τις 02:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), σειρά εκρήξεων πάγωσε τους κατοίκους της Ιερουσαλήμ. Ο ουρανός γέμισε πορτοκαλί και κίτρινα φώτα, με πολλούς πολίτες να μοιράζονται εικόνες στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.

Στην πόλη ήχησαν οι σειρήνες της αεράμυνας, όπως και στη Νεγκέβ και σε άλλες ισραηλινές πόλεις.

Περίπου μια ώρα μετά την ανακοίνωση για τη διεξαγωγή της επιχείρησης, που βαφτίστηκε «Έντιμη Υπόσχεση», το επίσημο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA μετέδωσε ότι εκτοξεύθηκε «πρώτο κύμα βαλλιστικών πυραύλων», με στόχους «βαθιά στο εσωτερικό των κατεχόμενων εδαφών» (σ.σ. του Ισραήλ).

Το Ισραήλ έκλεισε τον εναέριο χώρο του από τις 00:30 και τον άνοιξε ξανά στις 07:30, σύμφωνα με την αρχή αερολιμένων της χώρας. Τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά σήμερα —πρώτη ημέρα της εβδομάδας στο Ισραήλ— και αύριο Δευτέρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: news247