Ισραήλ: Η Χαμάς απέρριψε την πρόταση για κατάπαυση του πυρός

Ισραήλ: Η  Χαμάς απέρριψε την πρόταση για κατάπαυση του πυρός
This handout picture released by the Israeli army on February 17, 2024, shows troops on the ground in the Gaza Strip amid ongoing battles between Israel and the Palestinian militant group Hamas. (Photo by Israeli Army / AFP) / === RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / Handout / Israeli Army' - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS == Photo: AFP
Το Ισραήλ «θα συνεχίσει να εργάζεται με όλες του τις δυνάμεις για την επίτευξη των στόχων του πολέμου εναντίον της Χαμάς».

Η Μοσάντ, η υπηρεσία κατασκοπείας του Ισραήλ, έκανε γνωστό σήμερα ότι η Χαμάς απέρριψε την πιο πρόσφατη πρόταση για την κήρυξη κατάπαυσης του πυρός που είχαν βάλει στο τραπέζι πριν από μια εβδομάδα οι μεσολαβητές στις έμμεσες διαπραγματεύσεις.

Η απόρριψη της πρότασης που επιδόθηκε από τις τρεις χώρες που μεσολαβούν -Κατάρ, Αίγυπτος, ΗΠΑ- δείχνει πως ο ηγέτης της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, ο Γιαχία Σινουάρ, «δεν θέλει ανθρωπιστική συμφωνία, ούτε να επιστρέψουν οι όμηροι», έκρινε η Μοσάντ, αναφέρει ανακοίνωση της Μοσάντ που δόθηκε στη δημοσιότητα (και) μέσω X από τις υπηρεσίες του ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Ο Γιαχία Σινουάρ «συνεχίζει να εκμεταλλεύεται τις εντάσεις με το Ιράν» και θέλει να εξασφαλίσει «κλιμάκωση στην περιοχή», σύμφωνα με την ανακοίνωση, που δημοσιοποιήθηκε λίγες ώρες μετά την άνευ προηγουμένου επίθεση που εξαπέλυσε η Τεχεράνη εναντίον του Ισραήλ με πάνω από 200 drones και πυραύλους, χωρίς ωστόσο να έχουν αναφερθεί μεγάλες ζημιές μέχρι τώρα.

Το Ισραήλ «θα συνεχίσει να εργάζεται με όλες του τις δυνάμεις για την επίτευξη των στόχων του πολέμου εναντίον της Χαμάς και θα αναποδογυρίσει και την τελευταία πέτρα για να επιστρέψουν οι όμηροι από τη Γάζα», κατά το κείμενο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ