Σε ποια iPhone και iPad θα ήταν καλύτερο να μην κατεβάσετε το iOS 11

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η λίστα δεν είναι πολύ μεγάλη, αλλά όποιος δεν την ακολουθήσει μάλλον θα αντιμετωπίσει προβλήματα.

 

Με τους χρήστες των iPhone και iPad να ετοιμάζονται για την κυκλοφορία του νέου iOS 11, πολλοί από αυτούς ίσως βρεθούν ενώπιον μιας δυσάρεστης έκπληξης. Κι αυτό διότι πολλά από τα σχετικά πρόσφατα μοντέλα της Apple δεν θα υποστηρίζουν πλήρως το νέο λογισμικό της εταιρείας.

Από τη σειρά των iPad, όλα τα μοντέλα ως και το iPad 4 βρίσκονται εκτός της λίστας του iOS 11. Το συγκεκριμένο tablet κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο του 2012 και φέρει τον επεξεργαστή A6x, με τσιπ 32 bits, ενώ το iOS 11 αποτελεί λογισμικό των 64 bits. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν θα υπάρξουν άλλες αναβαθμίσεις.

Το ίδιο ισχύει και για το iPhone 5 (και φυσικά όλα τα παλαιότερα μοντέλα), αλλά και το iPhone 5C – το φτηνότερο iPhone που κυκλοφόρησε το 2013. Και τα δύο κινητά έχουν επίσης τον επεξεργαστή A6x, στα 32 bits.

Το iPhone 5S με τον 64-bit επεξεργαστή Α7 θα υποστηρίζει το iOS 11, με τους χρήστες τους να μπορούν να κατεβάσουν την αναβάθμιση της Apple.

Να σημειωθεί ότι κανένα από τα παραπάνω μοντέλα δεν χαρακτηρίζονται από την Apple ως «απαρχαιωμένα». Από τη στιγμή, όμως, που δεν θα υποστηρίζουν τις νέες λειτουργίες του λογισμικού, στην ουσία θα πρέπει να θεωρούνται ως συσκευές υπό απόσυρση.

Ακολουθείστε το Fortune Greece στο Instagram