Σε ποιες εταιρείες θα επενδύσει το fund του Δασκαλόπουλου

Σε ποιες εταιρείες θα επενδύσει το fund του Δασκαλόπουλου

Ο πρώην επικεφαλής του ΣΕΒ μίλησε για τις νέες του κινήσεις και την οικονομία στο CNBC. 

Στην πρωτοβουλία του να ιδρύσει ένα Επενδυτικό Σχήμα Επιχειρηματικού Κεφαλαίου (private equity fund) 150 εκατομμυρίων ευρώ, αναφέρθηκε σε συνέντευξη του στο CNBC o Δημήτρης Δασκαλόπουλος.

Ο πρώην επικεφαλής του ΣΕΒ δήλωσε πως με την ωριμότητα που φέρνει μία επώδυνη και μακρόχρονη κρίση, η ελληνική κοινωνία επιβεβαίωσε την απόφασή της να παραμείνει ένας ισότιμος Ευρωπαϊκός εταίρος και, ταυτόχρονα, να στραφεί προς ένα εξωστρεφές, διεθνώς ανταγωνιστικό μοντέλο ανάπτυξης.

Για το που θα επενδύσει το νέο fund, o κ. Δασκαλόπουλος τόνισε ότι σε όλους τους τομείς και κλάδους της οικονομίας υπάρχουν άτομα και εταιρείες με ικανότητες και δυναμικές προοπτικές που μπορούν να αποτελέσουν βασική αιχμή σ’ αυτήν την ανασύνταξη της οικονομίας.

«Σ’ αυτούς θα επενδύουμε με ορίζοντα 5-7 έτη, με ελληνικά και ξένα κεφάλαια που πιστεύουν στα αποτελέσματα που μπορεί να φέρει η ελληνική ιδιωτική πρωτοβουλία».

Η κρίση δεν έχει εγκαταλείψει την Ευρώπη, βέβαια, παρατήρησε ο κ .Δασκαλόπουλος.

«Είναι ορατός ο κίνδυνος μίας οικονομικής στασιμότητας και της συνεπακόλουθης πολιτικής αστάθειας. Οι λαοί της Ευρώπης το διαβλέπουν και γι’ αυτό με τις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έστειλαν ένα ισχυρό και καθαρό μήνυμα που οι ηγεσίες δεν μπορούν να αγνοήσουν: η Ευρωπαϊκή προοπτική περνά μέσα από την ενδυνάμωση του Ευρωπαϊκού οράματος. Γι’ αυτό, η πορεία που έχει χαράξει η Ελλάδα –όπως και η Ε.Ε. ως σύνολο– με την εντυπωσιακή ενίσχυση των θεσμών τους, τις καινοτόμες πρωτοβουλίες της επιχειρηματικής τους κοινότητας και την προσπάθεια να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο η ποιότητα του ανθρώπινου δυναμικού τους είναι αναγκαία αν και όχι επαρκή από μόνα τους βήματα προς την επιθυμητή κατεύθυνση», κατέληξε ο κ. Δασκαλόπουλος.

Δασκαλόπουλος: «Οι εκλογές ίσως είναι αναπόφευκτες το φθινόπωρο»