Σε ποιες πόλεις του κόσμου το κόστος αγοράς ενός διαμερίσματος έχει εκτοξευθεί στα ύψη

Σε ποιες πόλεις του κόσμου το κόστος αγοράς ενός διαμερίσματος έχει εκτοξευθεί στα ύψη
pexels
Η μέση παγκόσμια αύξηση τιμών των κατοικιών σημείωσε τη μεγαλύτερη άνοδο από το 2014

Όποιος στοιχηματίζει ότι η πανδημία θα αποτελέσει αφορμή για να μειωθούν οι τιμές των ακινήτων στις μεγάλες πόλεις, θα πρέπει να αρχίσει να απογοητεύεται.

Από τα μέσα του 2020 έως τα μέσα του 2021, η πραγματική αύξηση τιμών των κατοικιών στις μητροπόλεις ανά την υφήλιο έφτασε το 6%. Πρόκειται για το υψηλότερο επίπεδο από το 2014, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Δείκτη Ακινήτων Bubble της UBS, αφού σε πόλεις όπως η Στοκχόλμη και το Βανκούβερ η εκτίναξη των τιμών “έπιασε” διψήφια νούμερα.

Σήμερα, το Χονγκ Κονγκ κατέχει το υψηλότερο μέσο κόστος ανά διαμέρισμα, με το Παρίσι και το Λονδίνο να ακουλουθούν στην δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα. Έπονται η Σιγκαπούρη, το Τόκιο και το Τελ Αβίβ στις θέσεις τέσσερα, πέντε και έξι, ενώ η Μόσχα, το Μόναχο, και το Άμστερνταμ, συμπληρώνουν τις θέσεις επτά, οχτώ και εννιά της κατάταξης. Τη δεκάδα συμπληρώνει η Νέα Υόρκη.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι παρόλο που δεν βρίσκονται στις κορυφαίες δέκα, η Φρανκφούρτη και το Τορόντο κατατάσσονται ψηλά στη λίστα λόγω του «κινδύνου φούσκας», σύμφωνα με την UBS, με βάση προειδοποιητικά σημάδια όπως η αποσύνδεση από τα τοπικά εισοδήματα και τα ενοίκια.

Πηγή: Fortune.com