Σε θετικό κλίμα η συνάντηση Μητσοτάκη-Τσαβούσογλου

Σε θετικό κλίμα η συνάντηση Μητσοτάκη-Τσαβούσογλου
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης (Κ) και ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας (Δ) συνομιλούν με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου (Mevlut Cavusoglu) (Α), κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους, στο Μέγαρο Μαξίμου, τη Δευτέρα 31 Μαΐου 2021. Ενόψει της επερχόμενης Συνόδου Κορυφής της ΕΕ του Ιουνίου, κατά την οποία θα επανεξεταστεί ενδελεχώς η συμπεριφορά της Τουρκίας με βάση τη διττή προσέγγιση όσον αφορά τις ευρω-τουρκικές σχέσεις και μετά την επίσημη πρόσκληση που του απηύθυνε σε ανταπόδοση της πρόσφατης επίσκεψής του στην Άγκυρα, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας θα συναντηθεί στις 11:00 το πρωί στην Αθήνα με τον επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δέχτηκε τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών στο Μέγαρο Μαξίμου. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
«Διαπιστώθηκε η αμοιβαία βούληση για προώθηση θετικής ατζέντας», λένε κυβερνητικές πηγές.

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η συνάντηση σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, έγινε σε θετικό κλίμα. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές “διαπιστώθηκε η αμοιβαία βούληση για την προώθηση μιας θετικής ατζέντας”.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα ο κ. Τσαβούσογλου συναντάται με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια, και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες, ενώ περίπου στις 13:15 θα πραγματοποιηθούν κοινές δηλώσεις.