Sell off στις μετοχές της Tesla μετά την επιτυχημένη προσφορά του Έλον Μασκ για το Twitter

Sell off στις μετοχές της Tesla μετά την επιτυχημένη προσφορά του Έλον Μασκ για το Twitter
Tesla logo displayed on a phone screen and Elon Musk's Twitter account displayed on a screen in the background are seen in this illustration photo taken in Poland on April 24, 2022. (Photo illustration by Jakub Porzycki/NurPhoto) (Photo by Jakub Porzycki / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Photo: AFP
Οι μετοχές της Tesla υποχωρούν μετά την επιτυχημένη προσφορά του Έλον Μασκ για το Twitter.

του Jonathan Vanian

Οι μετοχές της Tesla υποχώρησαν πάνω από 12% το απόγευμα της Τρίτης, λίγο αφότου ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Έλον Μασκ, κατέληξε σε συμφωνία για την εξαγορά του Twitter.

Οι μετοχές της εταιρείας ηλεκτρικών οχημάτων υποχώρησαν 12,4% στα 876,42 δολάρια κατά τη μεσημεριανή χθεσινή διαπραγμάτευση, υπογραμμίζοντας την ανησυχία των επενδυτών σχετικά με τις επιπτώσεις της ύψους 125 δισεκατομμυρίων δολαρίων εξαγοράς του Twitter από τον Μασκ. Οι επενδυτές της Tesla μπορεί να ανησυχούν ότι ο Μασκ θα αφιερώσει μεγάλο μέρος του χρόνου του στο Twitter σε αντίθεση με την Tesla.

Ο Μασκ είναι επί του παρόντος διευθύνων σύμβουλος τόσο της Tesla όσο και της SpaceX και είναι ιδιοκτήτης της startup μεταφορών The Boring Company, καθώς και της startup brain computing, Neuralink.

Οι μετοχές της Tesla άνοιξαν τη διαπραγμάτευση της Δευτέρας στο χρηματιστήριο στα 978,97 δολάρια και έφτασαν στο υψηλό των 1.008,62 δολαρίων το πρωί, αλλά κατέρρευσαν μετά το μεσημέρι, όταν το διοικητικό συμβούλιο του Twitter ανακοίνωσε ότι αποδέχτηκε την πρόταση του Μασκ για την εξαγορά και έξοδο της εταιρείας από το χρηματιστήριο.

Στη συνέχεια, οι μετοχές της Tesla ανέκαμψαν στα 998,02 δολάρια στο τέλος της ημέρας, σημειώνοντας πτώση σχεδόν 1% για την ημέρα.

Αλλά η διαπραγμάτευση της Tρίτης ήταν πραγματικά καταστροφή…

Οι μετοχές του Twitter, ωστόσο, εκτοξεύτηκαν κατά 6% στα 51,80 δολάρια μετά την ανακοίνωση της εξαγοράς από τον Μασκ.

Την περασμένη εβδομάδα, οι μετοχές της Tesla εκτινάχθηκαν κατά 5% στα 1.026,88 δολάρια, αφότου η εταιρεία ανέφερε καλύτερα από τα αναμενόμενα τριμηνιαία κέρδη. Όπως και άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες, η Tesla έχει επηρεαστεί από ζητήματα της παγκόσμιας αλυσίδας εφοδιασμού που έχουν προκαλέσει έλλειψη σε εξαρτήματα αυτοκινήτων.

Διαβάστε ακόμη:

Ο ερχομός του Έλον Μασκ θα αλλάξει για πάντα τη ζωή των εργαζόμενων του Twitter

Ο Τζεφ Μπέζος «χτύπησε» μετά την εξαγορά του Twitter από τον Έλον Μασκ και βάζει την Κίνα στη συζήτηση

Τι αποζημίωση θα δώσει ο Έλον Μασκ στο Twitter αν «ναυαγήσει» η συμφωνία εξαγοράς

Πηγή: fortune.com