SEO: Όπλο στη «φαρέτρα» της μικρομεσαίας επιχείρησης

SEO: Όπλο στη «φαρέτρα» της μικρομεσαίας επιχείρησης

Η επιβίωση της εταιρείας σας κρίνεται από τη θέση σας στον ανταγωνισμό

* Γράφει ο Μπεκιάρης Ιωάννης, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Web Trust

Το διαδίκτυο εξελίσσεται και μεγαλώνει με ιλιγγιώδεις ρυθμούς. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν στον ιστό, πάνω από 500 εκατομμύρια δημοσιευμένες και ενεργές ιστοσελίδες και περισσότερες από 1 δις έχουν αρχειοθετηθεί στις μηχανές αναζήτησης.

Αν συνυπολογίσουμε ότι μεγάλες εταιρείες επενδύουν κάθε χρόνο εκατομμύρια δολάρια στη διαδικτυακή τους προβολή – καταλαβαίνουμε πόσο «μόνη» αισθάνεται μια μικρομεσαία επιχείρηση, που δεν έχει το budget να ακολουθήσει τον ανταγωνισμό.

Για να εκτιμήσουμε τα οικονομικά μεγέθη, που διακινούνται στο διαδίκτυο για διαφημιστικούς σκοπούς, αξίζει να αναφέρουμε πως το 2013 η Google μόνο από τις διαφημίσεις Adwords κατέγραψε έσοδα πάνω από 50 δις δολάρια, σύμφωνα πάντα με τα επίσημα στοιχεία της εταιρείας.

Πώς αντιδρά, λοιπόν, μια μικρομεσαία εταιρεία σε ένα αχανές και πολυσύνθετο περιβάλλον, που η παρτίδα γι’ αυτή, μοιάζει χαμένη;

Η απάντηση είναι μία: Με ποιοτικό SEO.

Τι είναι όμως το SEO;

Το SEO (Search Engine Optimization) είναι θα λέγαμε μια διαρκής διαδικασία για βελτίωση της κατάταξης της ιστοσελίδας σας στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης. Δεν αγοράζεται με την κατασκευή της ιστοσελίδας σας ή της εφαρμογής σας, μα χτίζεται διαρκώς και μάλιστα στοιχίζει φτηνά.

Η βελτιστοποίηση ξεκινάει με τη σωστή επιλογή του domain name, την καλή κατασκευή της ιστοσελίδας σας – η καλή κατασκευή έχει πολύ λίγη έως καθόλου σχέση με ένα φανταχτερό εικαστικό μέρος – και επεκτείνεται στη δημιουργία πρωτότυπου περιεχομένου ή την τακτική αναπαραγωγή πληροφορίας σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης και γενικότερα στο διαδίκτυο.

Το καλό SEO εξασφαλίζει την υψηλή στόχευση στο αγοραστικό κοινό που σας ενδιαφέρει, την αύξηση της επισκεψιμότητας στην ιστοσελίδα σας, την αναπαραγωγή περιεχομένου της ιστοσελίδας σας σε ποιοτικούς διαδικτυακούς τόπους… Το καλό SEO οπωσδήποτε προϋποθέτει σωστό και σύγχρονο σχεδιασμό της ιστοσελίδας σας, μοναδικό και πλούσιο περιεχόμενο, μα πρώτα από όλα τη δική σας συμμετοχή.

Μειώστε, λοιπόν, τα κόστη διαφήμισής σας στο διαδίκτυο επενδύοντας – σε συνεννόηση πάντα με μια σοβαρή εταιρεία που προσφέρει ολοκληρωμένες διαδικτυακές λύσεις – προσωπικό χρόνο στην ιστοσελίδα σας.
Μην ξεχνάτε πως η επιβίωση της εταιρείας σας κρίνεται από τη θέση σας στον ανταγωνισμό. Περιορίστε τον ανταγωνισμό και ενισχύστε τη θέση σας. Επενδύστε σε ποιοτικό SEO.

* Info: Η Web Trust είναι μια καινοτόμος ελληνική εταιρεία, που λειτουργεί σε σύγχρονα πρότυπα επιχειρηματικότητας και παρέχει ολοκληρωμένες, ορθά κοστολογημένες, υψηλής ποιότητας διαδικτυακές εφαρμογές και λύσεις.

Περισσότερα στο Web Trust – Κατασκευή Ιστοσελίδων | Total Web Solutions

Διαβάστε ακόμα:

Πώς να φτάσετε την επιχείρηση σας στα «σύννεφα»