SEPTONA: Στα 114 εκατ. ευρώ οι πωλήσεις για το 2023 – Οι στόχοι για το μέλλον, με έμφαση στην «πράσινη» ανάπτυξη

SEPTONA: Στα 114 εκατ. ευρώ οι πωλήσεις για το 2023 – Οι στόχοι για το μέλλον, με έμφαση στην «πράσινη» ανάπτυξη
Mία από τις πλέον δυναμικά αναπτυσσόμενες εταιρείες στην αγορά της προσωπικής περιποίησης και υγιεινής.

Ισχυρή εξωστρέφεια, παράλληλα με τη σημαντική ενίσχυση της στην Ελλάδα πετυχαίνει η SEPTONA, μία από τις πλέον δυναμικά αναπτυσσόμενες εταιρείες στην αγορά της προσωπικής περιποίησης και υγιεινής.

Κατά την περίοδο 2010-2022, οι επενδύσεις της εταιρείας έφτασαν τα 62 εκατ. ευρώ ενώ οι πωλήσεις  «άγγιξαν» τα 100 εκατ. ευρώ (στα 99 εκατ.  έναντι 84,3 εκατ. ευρώ το 2021). Παράλληλα, τα μικτά κέρδη του ομίλου το 2022 ανήλθαν σε 38,3 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 11,3% σε σχέση με τα 34,4 εκατ. ευρώ του 2021 και ο κύκλος εργασιών του ομίλου ενισχύθηκε καθώς αύξησε σημαντικά τα μερίδια αγοράς του στην ελληνική αγορά.

Για το  2023, υπολογίζεται πως οι πωλήσεις της SEPTONA θα φτάσουν τα 114 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση 15% σε επίπεδο 5ετίας.

 

Επιπλέον, ολοκληρώθηκε η δημιουργία μιας νέας κάθετης παραγωγικής μονάδας στα Οινόφυτα Βοιωτίας για τη παραγωγή του non-woven,της πρώτης ύλης που χρησιμοποιούμε στη παραγωγή των υγρών μαντηλιών. Μιας μονάδα – πρότυπο για την Ευρώπη.

Ο εξαγωγικός χαρακτήρας

Σημειώνεται πως το 40% των εξαγωγών της SEPTONA πραγματοποιείται στην ιδιαίτερα ανταγωνιστική περιοχή της Κεντρικής Ευρώπης. Οι σημαντικότερες αγορές της είναι η Αγγλία, Γερμανία, Γαλλία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ενώ έχει παρουσία επίσης σε αγορές των ΗΠΑ, Νότιας Αμερικής, Ασίας, Αυστραλίας αλλά και Αφρικής.

Ψηφιακός μετασχηματισμός

Για τα επόμενα βήματα της, η SEPTONA έχει στόχο τη συνέχιση της ανάπτυξης προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας σε Ελλάδα και Εξωτερικό, την επέκταση της εξαγωγικής δραστηριότητάς του επωνύμου προϊόντος και την αύξηση των πωλήσεων περισσότερο από το μέσο όρο της εταιρείας.

Αναφορικά με τις δράσεις της SEPTONA στην πράσινη ενέργεια, η εταιρεία ολοκλήρωσε το  πρόγραμμα τοποθέτησης φωτοβολταϊκών ύψους 2 εκατ. ευρώ σε όλα τα κτήρια και εργοστάσια της, κινούμενη στο να πετύχει ακόμα υψηλότερους δείκτες για την αειφόρο ανάπτυξη.

Σε αυτό το πλαίσιο, σημαντικό μέρος των επενδύσεων της SEPTONA θα διατεθεί στο πρόγραμμα του ψηφιακού μετασχηματισμού για την πλήρη ψηφιοποίηση των λειτουργειών του ομίλου, με ημερομηνία έναρξης και εφαρμογής του έργου το 2025.

Ιστορική αναδρομή

H εταιρεία ιδρύθηκε το 1975 με βασικό προϊόν την μπατονέτα.

Το 1982, ο Θωμάς και η Ρόη Ευαγγελίου, εξαγοράζουν το 50% της εταιρίας, ενώ μετά από οκτώ χρόνια αποκτούν τον πλήρη έλεγχο. Σύντομα η παραγωγή καθετοποιείται και η εταιρία αναπτύσσεται, παράγοντας εξ ολοκλήρου και όλα τα μέρη του προϊόντος, από τα πλαστικά sticks και το βαμβάκι έως την τελική συσκευασία.

Το 1992 η εταιρεία προσανατολίστηκε στις εξαγωγές, παράλληλα με την επέκταση σε νέα προϊόντα. Το 2017 ο κύκλος εργασιών ξεπερνά τα 66,3 εκατ. ευρώ ενώ το 2019 η SEPTONA προχώρησε σε επέκταση της παραγωγής υγρών αντισηπτικών προϊόντων, των οποίων οι πωλήσεις τους λόγω συνθηκών εκτοξεύτηκαν από τον Μάρτιο του 2020 και ύστερα.

Η εταιρεία διαθέτει ευρεία γκάμα προϊόντων σε κατηγορίες προσωπικής περιποίησης και υγιεινής όπως βρεφική και παιδική φροντίδα, φροντίδα ενηλίκων, οικογενειακή φροντίδα και υγιεινή, καθώς και φροντίδα κατοικίδιων ζώων. Κάθε μία από αυτές περιλαμβάνει μια μεγάλη ποικιλία προϊόντων, όπως μωρομάντηλα, βρεφικά και παιδικά καλλυντικά, υγρά μαντήλια ντεμακιγιάζ, βαμβάκι, μπατονέτες, υποσέντονα και αντισηπτικά προϊόντα.

Η αποστολή της εταιρείας είναι να καλύπτει της διαφοροποιημένες ανάγκες του ανθρώπου σε όλο τον κύκλο ζωής του, προσφέροντας ποιοτικά και καινοτόμα προϊόντα. Η εταιρεία φτάνει σε κάθε δυνητικό σημείο πώλησης στην Ελλάδα και σε όλες τις ηπείρους μέσα από εξαγωγές, κατέχοντας ηγετικά μερίδια στις περισσότερες των κατηγοριών που δραστηριοποιείται.

Απασχολώντας πάνω από 680 εργαζόμενους και διαθέτοντας 6 υπερσύγχρονα εργοστάσια (5 στην Ελλάδα, στη βιομηχανική περιοχή των Οινοφύτων Βοιωτίας και 1 στη Βουλγαρία), η SEPTONA έχει έντονη  εξαγωγική δραστηριότητα σε πάνω από 70 χώρες  σε όλο τον κόσμο και στις 5 ηπείρους του πλανήτη.