ΣΕΒ: Χρειάζεται κι άλλη στήριξη των εξαγωγικών επιχειρήσεων

ΣΕΒ: Χρειάζεται κι άλλη στήριξη των εξαγωγικών επιχειρήσεων

«Καμπανάκι» για τη συνεχιζόμενη μείωση στις εξαγωγές ελληνικών προϊόντων.

Ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής του ΣΕΒ Γιάννης Κυριακού, τόνισε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες στα γραφεία του Συνδέσμου μεταξύ εκπροσώπων εξαγωγικών επιχειρήσεων από διάφορους κλάδους και γεωγραφικές περιοχές και του Οργανισμού Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων (ΟΑΕΠ), πως χρειάζεται να στηριχθούν στην πράξη οι ελληνικές δυναμικές εξαγωγικές επιχειρήσεις με σύγχρονα και εξειδικευμένα χρηματοδοτικά και ασφαλιστικά εργαλεία.

Η εξαγωγική δυναμική των ελληνικών επιχειρήσεων, σύμφωνα με τον κ. Κυριακού, βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή, καθώς για πέμπτο συνεχόμενο μήνα οι εξαγωγές ελληνικών προϊόντων παρουσιάζουν αισθητή μείωση και η καθοδική τάση δεν μπορεί να αναστραφεί χωρίς τη στήριξη αυτή.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΟΑΕΠ Θεμιστοκλής Καλπακτσόγλου τόνισε ότι οι ελληνικές επιχειρήσεις πρέπει να ενισχυθούν περαιτέρω στην προσπάθειά τους για ανάπτυξη της εξωστρεφούς ανταγωνιστικότητας τους, ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις νέες προκλήσεις των διεθνών αγορών. Ανέφερε ακόμη ότι ο ΟΑΕΠ διαθέτει τα εργαλεία και την τεχνογνωσία για να στηρίξει την προσπάθεια αυτή με εξειδικευμένα και ανταγωνιστικά ασφαλιστικά προϊόντα.

Στη συνάντηση μετείχαν εκπρόσωποι των επιχειρήσεων ΓΙΩΤΗΣ, ELBISCO, ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΚΛΕΚΤΑ ΕΛΑΙΑ, EXTRACO, ΛΟΥΞ, ΝΗΡΕΥΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ, ΟΜΙΛΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ, OPTIMA-ΗΠΕΙΡΟΣ, ΠΕΤΤΑΣ Ν. ΠΑΥΛΟΣ, ΟΜΙΛΟΣ ΒΙΟΧΑΛΚΟ, καθώς και στελέχη του ΣΕΒ.

Διαβάστε ακόμη:

ΣΕΒ: «Αλλάξτε το άρθρο 106, δεν ταιριάζει σε σύγχρονο κράτος»