Σγουρίδης για Σκοπιανό: Ρίχνουμε την κυβέρνηση αν δεν περάσει η συμφωνία με 180

Σγουρίδης για Σκοπιανό: Ρίχνουμε την κυβέρνηση αν δεν περάσει η συμφωνία με 180
O áíôéðñüåäñïò ôùí ÁíåîáñôÞôùí ÅëëÞíùí Ðáíáãéþôçò Óãïõñßäçò ìéëÜåé êáôÜ ôç äéÜñêåéá óõíÝíôåõîçò ôýðïõ óôï Íáýðëéï, ÄåõôÝñá 20 Ìáñôßïõ 2017. Ï áíôéðñüåäñïò ôùí ÁíåîáñôÞôùí ÅëëÞíùí åðéóêÝöôçêå ôï Íáýðëéï, üðïõ ðñïÝäñåõóå óå óõíåäñßáóç ôçò ÓõíôïíéóôéêÞò ÅðéôñïðÞò Áñãïëßäáò ôïõ ÊéíÞìáôïò, óõíáíôÞèçêå ìå ôïí ðñüåäñï ôïõ Åñãáôéêïý êÝíôñïõ óôï Íáýðëéï, ÑáöáÞë Ìðáñïý. Ï áíôéðñüåäñïò ôùí áíåîáñôÞôùí ÅëëÞíùí Ýäùóå óõíÝíôåõîç åö üëçò ôçò ýëçò óôá ôïðéêÜ ìÝóá ìáæéêÞò åíçìÝñùóçò ôïõ íïìïý Áñãïëßäïò. ÁÐÅ-ÌÐÅ /ÁÐÅ-ÌÐÅ/ÌÐÏÕÃÉÙÔÇÓ ÅÕÁÃÃÅËÏÓ

Ο αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ επανέλαβε το αίτημα για ψήφιση της συμφωνίας από 180 βουλευτές.

Ο αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ Παναγιώτης Σγουρίδης ξεκαθάρισε ότι το κόμμα του θα ανατρέψει την κυβέρνηση αν δεν ορίσει ότι η συμφωνία με τα Σκόπια πρέπει να κυρωθεί από 180 βουλευτές.

«Ρίχνουμε την κυβέρνηση, αν δεν έρθει η συμφωνία με 180 και αποφασίζει ο λαός, είτε με εκλογές είτε με δημοψήφισμα», τόνισε στον Αντέννα.

«Έχουμε κόκκινες γραμμές», είπε, και επιχείρησε να διαχωρίσει την υπογραφή τού Κοτζιά και τής κυβέρνησης από εκείνη τής χώρας. «Για να ολοκληρωθεί, πρέπει να κυρωθεί και από τις δυο χώρες», σημείωσε.

Αναφερόμενος στην πρόταση μομφής, την οποία κατέθεσε η ΝΔ και καταψήφισε το κόμμα του, υποστήριξε ότι «ακόμα κι εμείς να ψηφίζαμε την πρόταση μομφής δεν θα μπορούσε να πάρει τους 151 ψήφους και η κυβέρνηση θα μπορούσε να υπογράψει τη συμφωνία, την επόμενη μέρα».