Σύγχρονες τάσεις και προοπτικές στην ελληνική και διεθνή αγορά εργασίας

Σύγχρονες τάσεις και προοπτικές στην ελληνική και διεθνή αγορά εργασίας

Η ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΖΗΡΙΔΗ εφαρμόζει εδώ και 12 χρόνια το Πρόγραμμα Επαγγελματικού Προσανατολισμού για μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων.

Το πρόγραμμα ξεκινάει την Παρασκευή, 28 Μαρτίου με επισκέψεις των μαθητών μας σε επαγγελματικούς χώρους, καθώς και σε πανεπιστημιακές και πολυτεχνικές σχολές, εκπαιδευτικούς οργανισμούς και φορείς, ώστε να αποκτήσουν την καλύτερη δυνατή πληροφόρηση και βιωματική εμπειρία του επαγγέλματος που επέλεξαν να ασκήσουν, αλλά και της Σχολής που αφορά στη συγκεκριμένη επαγγελματική τους επιλογή.

Στη συνέχεια, οι μαθητές Α΄ Γυμνασίου έως και Γ΄ Λυκείου συμπληρώνουν test επαγγελματικού προσανατολισμού στα εργαστήρια υπολογιστών του σχολείου, μέσω του οποίου ανιχνεύονται πολύτιμα στοιχεία για την προσωπικότητα, τα χαρίσματα και τις ιδιαίτερες κλίσεις τους, καθώς και τα επαγγέλματα που ανταποκρίνονται σε αυτές.

Την Πέμπτη, 3 Απριλίου 2014, διοργανώνονται εργαστήρια (workshops) σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου, με τη συμμετοχή δημοσίων σχολείων της Αττικής, με θέματα όπως: σύνταξη βιογραφικού σημειώματος, αυτογνωσία-αυτοεκτίμηση, διαχείριση άγχους και χρόνου. Επίσης, θα πραγματοποιηθεί «Μαθητικό Forum» με παρουσιάσεις εργασιών μαθητών.

Τέλος, στον επίλογο της εκδήλωσης, την Πέμπτη και την Παρασκευή, 3 και 4 Απριλίου 2014, Εταιρείες και Εκπαιδευτικοί Οργανισμοί θα προβάλλουν τα προϊόντα, τις υπηρεσίες τους, αλλά και θα ενημερώσουν τους μαθητές για τις συνθήκες στην αγορά εργασίας και για τα προγράμματα σπουδών τους μέσω «περιπτέρων».

Διαβάστε ακόμα:

Τα πλεονεκτήματα της «σύγκρουσης» στη δουλειά

Τι δεν διδάσκουν οι σχολές διοίκησης επιχειρήσεων;