Συγκλονίζει η νέα διαφήμιση της Guinness

Συγκλονίζει η νέα διαφήμιση της Guinness

Το νέο διαφημιστικό βίντεο της αγαπημένης ιρλανδικής μπίρας έχει ήδη συγκεντρώσει περισσότερα από 5,5 εκατ. views στο YouTube.

Αν δείτε το νέο διαφημιστικό της Guinness σε κάποιο μπαρ της γειτονιάς σας, το πιο πιθανό είναι να χρειαστείτε την χαρτοπετσέτα από τα φυστίκια για να σκουπίσετε τα μάτια σας…

Όχι. Δεν είναι αστείο κι έχει αγγίξει τις καρδιές όλου του κόσμου. Μέσα σε μια βδομάδα φτάνει τα 5,5 εκατ. views στο YouTube, ενώ τα σχόλια στο ίδιο το κανάλι υπερβαίνουν τα 3.000.

«Ήταν μεθυσμένοι, τράκαραν και έμειναν ανάπηροι», ένα από τα πολλά σχόλια που θέλει να κριτικάρει το γεγονός ότι αυτή η διαφήμιση γίνεται από μια εταιρεία μπύρας. Πράγματι. Σχήμα οξύμωρο, αν σκεφτεί κανείς ότι πριν πολλά χρόνια ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Παραπληγικών μου είχε πει πως, «Άτομα με ειδικές ανάγκες είμαστε, εν δυνάμει, όλοι». Κι αυτό γιατί, όντως, το καροτσάκι είναι, συνήθως, συνέπεια ενός ατυχήματος.

Ωστόσο, η ιδέα είναι μεγαλύτερη από αυτό.   Έμπνευση της γιγαντιαίας διαφημιστικής εταιρίας BBDO της Νέας Υόρκης, με τον αφηγητή να λέει στο τέλος, «Οι επιλογές που κάνουμε, αποκαλύπτουν την πραγματική φύση του χαρακτήρα μας», μιλάει, κυρίως, για ιδέες: Αλληλεγγύη, πίστη, φιλία, δικαιοσύνη.

Ιδέες, ορθές σχέσεις και ιδεώδη που εξυπηρετούν ως μια αγκαλιά ασφάλειας και θαλπωρής για όλους μας.  Ιδεώδη που θα έπρεπε να έχουμε πάντα, αλλά έχουμε ανάγκη τώρα  περισσότερο από ποτέ.

Δείτε τη διαφήμιση εδώ:

Last but not least, βρίσκω πολύ σημαντικό ότι μια εταιρία σαν την Guinness αποφάσισε να εκπροσωπηθεί παρουσιάζοντας άτομα με ειδικές ανάγκες, που… τουλάχιστον από την Ελλάδα δεν λείπουν μόνο από τις διαφημίσεις, τα σήριαλ, τις φωτογραφίσεις μόδας, αλλά κι από τους δρόμους γενικότερα.

Δείτε εδώ περισσότερες πληροφορίες για τον Πανελλήνιο Σύλλογο Παραπληγικών.

Διαβάστε ακόμη: Τα 10 δημοφιλέστερα videos στο YouTube