Συγγνώμη Τζεφ Μπέζος: Ο Μπιλ Γκέιτς γύρισε στον θρόνο του

Συγγνώμη Τζεφ Μπέζος: Ο Μπιλ Γκέιτς γύρισε στον θρόνο του
Photo:

Για μια μέρα ο ιδρυτής της Amazon κέρδισε την πρώτη θέση στους πιο πλούσιους του κόσμου – Η πορεία του παραμένει εντυπωσιακή.

Την Πέμπτη η αύξηση της αξίας των μετοχών του Τζεφ Μπέζος στην Amazon τον οδήγησαν στην πρώτη θέση του δείκτη Βloomberg με τους πιο πλούσιους ανθρώπους στον κόσμο. Αυτό είναι ως αποτέλεσμα να χάσει την πρώτη θέση ο μόνικος κάτοικος Μπιλ Γκέιτς.

Η ανακοίνωση όμως των αποτελεσμάτων της Amazon λίγο αργότερα έριξε τον Μπέζος από την πρώτη θέση.

Η εταιρεία σημείωσε κέρδη κατά 77% χαμηλότερα το δεύτερο τετράμηνο και οι μετοχές της «γύρισαν» κατά 3% κάτω, όπως ανέφερε το Reuters. Αυτή η πτώση ήταν αρκετή για να επαναφέρει τον ανταγωνιστή του και ιδρυτή της Microsoft στην πρώτη θέση.

Παρά το γεγονός ότι ο Μπέζος έχασε την πρώτη θέση, η χρόνια για την Amazon είναι φανταστική. Η μετοχή της από την αρχή του χρόνου έχει αυξηθεί σχεδόν κατά 40%, καθώς τα έσοδα της εταιρείας έχουν αυξηθεί κατά 25% κατά τη διάρκεια του τελευταίου τριμήνου.

Η πτώση στα κέρδη οφείλεται στην πάγια τακτική της Amazon να επενεπενδύει επιθετικά ότι κερδίζει. Τον προηγούμενο μήνα ανακοίνωσε την εξαγορά της Whole Foods για 13,7 δισ. δολάρια. Τα λειτουργικά έξοδα της Amazon έτσι ανέβηκαν κατά 28,2% στα 37 δισ. δολάρια

Η τακτική αυτή εξακολουθεί όμως να ενισχύει τις πωλήσεις της Amazon που έφτασαν τα 38 δισ. δολάρια από 30,4 δισ. δολάρια τον προηγούμενο χρόνο. Παράλληλα η Amazon αύξησε το προσωπικό της κατά 31.000 υπαλλήλους μόλις σε ένα τρίμηνο, ενώ ο Μπέζος έχει υποσχεθεί να προσλάωει 130.000 εργαζόμενους στις ΗΠΑ μέχρι το 2018.

Εντυπωσιακά είναι τα αποτελέσματα και τον τομέα του cloud στον οποίο η εταιρεία ανταγωνίζεται τις Microsoft και Google.

H Αmazon Web Services αύξησε τις πωλήσεις της στα 4,1 δισ. δολάρια το δεύτερο τρίμηνο (αύξηση 42% σε σχέση με το ίδιο χρονικό διάστημα το 2016) και αναμένεται να κλείσει τον χρόνο με έσοδα 16 δισ. δολαρίων!

Ποια είναι η startup που ενώνει τους Μπιλ Γκέτις και Τζεφ Μπέζος