Ποια είναι η startup που ενώνει τους Μπιλ Γκέτις και Τζεφ Μπέζος

Ποια είναι η startup που ενώνει τους Μπιλ Γκέτις και Τζεφ Μπέζος

Η εταιρεία στην οποία έχουν επενδύσει οι δύο πλουσιότεροι άνθρωποι στον κόσμο.

Εκτός από το γεγονός ότι είναι δύο από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, οι δισεκατομμυριούχοι επιχειρηματικοί ηγέτες και κάτοικοι του Σηάτλ, Μπιλ Γκέιτς και Τζεφ Μπέζος, είναι πλέον και επενδυτές σε μια startup που ονομάζεται Convoy.

Η υπηρεσία φορτηγών με έδρα το Σηάτλ ταιριάζει τους οδηγούς και τις μεταφορικές εταιρείες με διαθέσιμες παραγγελίες – σαν ένα είδος Uber για φορτηγά, αναφέρει το Bloomberg. Η Convoy ανακοίνωσε έναν νέο γύρο χρηματοδότησης ύψους 62 εκατομμυρίων δολαρίων από την Cascade Investment του Γκέιτς και άλλους επενδυτές. Η εταιρεία έχει συγκεντρώσει 80 εκατομμύρια δολάρια από τότε που ξεκίνησε το 2015.

Ο Γκέιτς ακολούθησε τον Μπέζος, ο οποίος άρχισε να επενδύει στην εταιρεία το 2015, και άλλους εξέχοντες επιχειρηματικούς ηγέτες, όπως ο CEO της Salesforce, Μαρκ Μπένιοφ, και ο ιδρυτής του eBay, Πιερ Ομιντιάρ, που υποστηρίζουν την Convoy.

Πρόσφατα, η Uber άρχισε να ανταγωνίζεται τη startup ξεκινώντας τη δική της υπηρεσία Uber Freight, η οποία ταιριάζει αποστολείς με μεταφορείς. Ωστόσο, οι τελευταίες επενδύσεις της Convoy δείχνουν ότι η επιχείρηση θέλει να συνεχίσει να αναπτύσσεται όσο αυξάνεται ο ανταγωνισμός.

Εν τω μεταξύ, η Uber εξακολουθεί να ψάχνει για νέο CEO έναν μήνα μετά την αποχώρηση του ιδρυτή της, Τράβις Κάλανικ, από τη θέση, καθώς η εταιρεία αντιμετώπισε πολλά ζητήματα που κυμαίνονταν από καταγγελίες σεξουαλικής παρενόχλησης έως εμπλοκή σε νομικές διαμάχες με αντίπαλες εταιρείες όπως η Waymo.

Και η Convoy προσπαθεί να κάνει το καλύτερο μέσα σε μια δύσκολη περίοδο για τον ανταγωνιστή της, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλός της, Νταν Λιούις, στο Bloomberg: «Δεν είναι σαφές τι πρόκειται να συμβεί με την Uber», δήλωσε ο Λιούις. «Η ηγεσία της εταιρείας έχει φύγει, γενικά».

Τζεφ Μπέζος: Ξεπέρασε τον Μπιλ Γκέιτς και είναι ο πλουσιότερος στον κόσμο