Σημαντική αύξηση πωλήσεων για τη SATO στο εννιάμηνο

Σημαντική αύξηση πωλήσεων για τη SATO στο εννιάμηνο

Αύξηση των πωλήσεων κατά 19,02% παρουσίασε η εταιρεία σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2013.

Ειδικότερα, για το brand ΕΝΤΟΣ η αύξηση αυτή ανέρχεται στο 120,16%, ενώ για το brand SATO και για το ίδιο χρονικό διάστημα οι πωλήσεις παρουσίασαν αύξηση της τάξεως του 26,32%. Tο ίδιο διάστημα, οι πωλήσεις των υπηρεσιών logistics κατέγραψαν μείωση της τάξεως του 82,74%, λόγω της πτώχευσης σημαντικού πελάτη, που η εταιρεία του παρείχε υπηρεσίες logistics (3pl).

Συγκριτικά, η εταιρεία από την εμπορική της δραστηριότητα, το εννεάμηνο 2014, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2013, βελτίωσε τα αποτελέσματα μετά φόρων κατά 3.901 χιλ. ευρώ.

Τα αποτελέσματα μετά φόρων για το εννεάμηνο του 2014 διαμορφώθηκαν σε -1.742 ευρώ έναντι 4.155 χιλ. ευρώ της αντίστοιχης περιόδου 2013. Η μεταβολή αυτή οφείλεται στην εφαρμογή της απόφασης 650/2013 του Π.Π.Α., εκδοθείσα δυνάμει του άρθρου 106β του ΠτΚ (συμφωνία εξυγίανσης), η οποία είχε ως αποτέλεσμα η εταιρεία το εννεάμηνο του 2013 να σημειώσει έσοδα ποσού 9.797 χιλ. ευρώ.

Με γνώμονα τη συνέπεια για την υλοποίηση και τη συνέχιση του προγράμματος αναδιάρθρωσης, τα λειτουργικά έξοδα μειώθηκαν περαιτέρω κατά 11,1%, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2013.

Κατά το πρώτο εννεάμηνο του έτους, η εταιρεία ισχυροποίησε περισσότερο τη θέση της στην αγορά, διατηρώντας ή αυξάνοντας το μερίδιό της σε έναν κλάδο, ο οποίος συρρικνώνεται συνεχώς.

Η διοίκηση της SATO, προσδοκώντας στην κερδοφόρα ανάπτυξη, έχει προβεί περαιτέρω στις κάτωθι ενέργειες:

Ολοκληρώθηκε αποτελεσματικά το rebranding και η ανάπτυξη των καταστημάτων με το σήμα ΕΝΤΟΣ.

Η ολοκλήρωση της κατηγορίας των παιδικών επίπλων προσδοκά στην περαιτέρω ανάπτυξη των πωλήσεων, διεισδύοντας δυναμικά και αποσπώντας σημαντικό μερίδιο της αγοράς.

Η SATO δημιούργησε στο Μοσχάτο το SATO DEPOT, το οποίο προωθεί με επιτυχία προϊόντα των παλαιοτέρων αποθεμάτων της με άμεση διαθεσιμότητα και εξαιρετικά χαμηλές τιμές.

Στο πλαίσιο της ενίσχυσης των πωλήσεων, ξεκίνησε η υλοποίηση του σχεδίου ανάπτυξης καταστημάτων franchising και ήδη άνοιξαν έξι νέα καταστήματα ΕΝΤΟΣ, εκ των οποίων το ένα στο νομό Αττικής και τα υπόλοιπα πέντε στην επαρχία, ενώ η εταιρεία προσδοκά στο άνοιγμα έξι επιπλέον καταστημάτων, εκ των οποίων τα δύο αναμένεται να ανοίξουν μέχρι το τέλος του 2014.