Συμφωνία της «Iπποδρομίες ΑΕ» με τη GBI Racing

Συμφωνία της «Iπποδρομίες ΑΕ» με τη GBI Racing

Οι ήδη εντυπωσιακές εγκαταστάσεις θα αναχθούν σε παγκοσμίου επιπέδου με σημαντικά οφέλη για τις ελληνικές ιπποδρομίες. 

Σε μία λαμπρή τελετή, πραγματοποιήθηκε σήμερα η επίσημη παρουσίαση της συνεργασίας της εταιρείας Ιπποδρομίες Α.Ε., θυγατρική του ΟΠΑΠ, με τη GBI Racing, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες ιπποδρομιών στον κόσμο.Η παρουσίαση έγινε στις εγκαταστάσεις του Ιπποδρόμου Αθηνών στο Μαρκόπουλο και το «παρών» έδωσαν αρκετοί λάτρεις των ιπποδρομιών, που υποδέχθηκαν μαζί με τα στελέχη των ελληνικών ιπποδρομιών, την Χέιλι Τέρνερ (Hayley Turner), την κορυφαία γυναίκα αναβάτη όλων των εποχών.

Η συνεργασία των ελληνικών ιπποδρομιών με την GBI Racing, που ανεπίσημα έχει ξεκινήσει από την αρχή της χρονιάς, καθίσταται σημαντική, αφού δίνει τη δυνατότητα στους Έλληνες λάτρεις των ιπποδρομιών και του στοιχήματος να ποντάρουν στις 12.000 κούρσες που γίνονται σε Βρετανία και Ιρλανδία. Σύμφωνα με τους διοργανωτές, η παρουσία του κόσμου στη σημερινή εκδήλωση φανερώνει την αίγλη του αθλήματος, αλλά και την προοπτική του για ανάπτυξη.

«Είμαστε σίγουροι ότι από αυτήν τη συνεργασία οι ελληνικές ιπποδρομίες έχουν μόνο να κερδίσουν», είπε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Οδυσσέας Χριστοφόρου, αντιπρόεδρος της «Ιπποδρομίες ΑΕ», καλωσορίζοντας παράλληλα τη συνεργασία με τη GBI Racing και τον «στρατηγικό συνεργάτη» της, την Χέιλι Τέρνερ. «Τα κατόρθώματα της Τέρνερ είναι εντυπωσιακά και είμαι μεγάλος θαυμαστής της καριέρας της.Η GBI Racing είναι μια εταιρεία-παράδειγμα προς μίμηση και θα βοηθησει τις ελληνικές ιπποδρομίες στο στόχο που έχουν για την αναγέννηση και την ανάπτυξη των ιπποδρομιών. Είναι σημαντικό ότι έχει ξεκινήσει το τελευταίο διάστημα η ανάπτυξη του εντυπωσιακού αυτού αθλήματος», πρόσθεσε ο κ. Χριστοφόρου.

Από τη μεριά της, η κ. Τέρνερ, δήλωσε «Είναι η πρώτη φορά που έρχομαι στην Ελλάδα και οι εγκαταστάσεις που έχω δει μέχρι στιγμής είναι εντυπωσιακές και μπορούν να γίνουν παγκοσμίου επιπέδου. Αυτό το μέρος φαίνεται υπέροχο». Στη συνέχεια, απαντώντας σε ερώτηση για το εάν είναι εύκολο για μια γυναίκα να συνεργάζεται και να ανταγωνίζεται άντρες, επισήμανε ότι στην καριέρα της δεν έπαιξε ρόλο το φύλο της. «Δεν κατάλαβα διαφορά, αλλά σίγουρα οι γυναίκες πρέπει να κάνουν σωστή προπόνηση για να δυναμώσουν μυικά και να συναγωνιστούν τους άντρες. Είναι ένα υπέροχο άθλημα και θα πρότιεινα στις ελληνιδες γυναίκες να το ξεκινήσουν», είπε χαρακτηριστικά.

Εξάλλου, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, παρουσιάστηκε η British Champions Day που θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, με τους κορυφαίους επιβάτες όλου του κόσμου να διεκδικήσουν τους τίτλους της χρονιάς και με τους Έλληνες φιλάθλους να έχουν τη δυνατότητα να στοιχηματίσουν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ