Σημείο επαφής για τον ρωσικό τουρισμό αναζητεί η Ελλάδα

Σημείο επαφής για τον ρωσικό τουρισμό αναζητεί η Ελλάδα

Αφορμή η χρεοκοπία του ρωσικού τουριστικού πρακτορείου «Νεβά».

Την ετοιμότητα Ελλάδας και Ρωσίας να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε προβλήματα παρατηρούνται στον τουριστικό τομέα, σύμφωνα με τις αρχές και το πνεύμα της διμερούς συνεργασίας, εξέφρασαν σήμερα ο ασκών χρέη προέδρου του οργανισμού «Ροστουρίζμ», Ολέγκ Σαφόνοφ και αντιπροσωπεία της ελληνικής πρεσβείας στη Μόσχα, αποτελούμενη από την πρέσβη Δ. Κουμανάκου, τη γενική πρόξενο Ε. Μιχαλοπούλου και τον διευθυντή του Γραφείου ΕΟΤ, Π. Ευσταθίου.

Αφορμή για τη συνάντηση αποτέλεσαν τα προβλήματα που συναντούν οι Ρώσοι τουρίστες που βρίσκονται στην Ελλάδα και είχαν οργανώσει το ταξίδι τους μέσω του ρωσικού τουριστικού γραφείου «Νεβά», το οποίο κήρυξε πτώχευση. Αρκετοί από τους τουρίστες αυτούς κλήθηκαν να πληρώσουν ξανά τις προπληρωμένες διακοπές τους, καθώς σε κάποια από τα ελληνικά ξενοδοχεία και πράκτορες υποδοχής δεν καταβλήθηκε η αξία των υπηρεσιών τους.

«Οι δύο πλευρές εξέφρασαν την ετοιμότητά τους να επιλύουν οποιαδήποτε εμφανιζόμενα ζητήματα σύμφωνα με τις αρχές και το πνεύμα των σχέσεων μεταξύ των χωρών μας, προς το συμφέρον της ανάπτυξης του τουρισμού. Συμφώνησαν να κάνουν ότι είναι δυνατόν, ώστε τίποτε να μην εμποδίζει τους πολίτες και των δύο χωρών να απολαμβάνουν την τεράστια γκάμα τουριστικών υπηρεσιών, που έχει συσσωρευθεί. Η Ελλάδα αποτελεί παραδοσιακά έναν από τους πλέον δημοφιλείς προορισμούς για την ξεκούραση των Ρώσων πολιτών» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση της Ρωσικής Υπηρεσίας Τουρισμού.

Η αρμόδια ρωσική υπηρεσία, μόλις προέκυψε το πρόβλημα, απευθύνθηκε προς την υπουργό Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη και τον γενικό γραμματέα του ΕΟΤ, Π. Λειβαδά, ζητώντας τους να «ασκήσουν την επιρροή τους στην ελληνική εταιρεία Beleon Tours, η οποία απαίτησε εκ νέου πληρωμή των ξενοδοχείων των πελατών της τουριστικής εταιρείας Νεβά», όπως μετέδωσε το πρακτορείο ΡΙΑ-Νόβοστι, επικαλούμενο την εκπρόσωπο Τύπου της Ρωσικής Ένωσης Τουριστικής Βιομηχανίας Ιρίνα Τιούρινα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ